«Έλληνες συνθέτες - Μελοποιημένη ποίηση»

Η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου και ο Νίκος Τσαλίκης στο πιάνο, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση. Το πρόγραμμα ξεκινά με το έργο Διάβα σιγά του Κώστα Σφακιανάκη σε ποίηση Γιάννη Ζερβού, κι ακολουθούν ο κύκλος τραγουδιών για φωνή και πιάνο του Μανώλη Καλομοίρη Βραδυνοί θρύλοι, σε ποίηση Κώστα Χατζόπουλου, Ο χωρισμός του Σπύρου Μουχάγιερ -τρία τραγούδια σε ποίηση Ιωάννη Γρυπάρη, Τρία τραγούδια σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη του Χρήστου Σαμαρά και Έξι τραγούδια του Γιάννη Χρήστου σε ποίηση T. S. Eliot.

 

« Αυτό που κάνει ένα τραγούδι έργο τέχνης, βρίσκεται σαφώς πέρα από νότες μόνο και πεντάγραμμα. Η ποίηση χαράζει έναν δρόμο κι η μουσική τον ταξιδεύει. Και κάπου εκεί ενδιάμεσα, πάθη ανθρώπινα σπαράζουν.»

Νίκος Τσαλίκης

tsalikis_4_october


Πληροφορίες
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς

Οργάνωση παραγωγής & διεθνείς σχέσεις
specs ʽnʼ arts : www.specsnarts.gr
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ticket services
Tηλ. 210 7234567, www.ticketservices.gr
Eκδοτήριο: Υπηρεσία εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων:15 και 10 ευρώ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το art magazine θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.