Nnenna Freelon Live!

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η Nnenna Freelon έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες παρουσίες της vocal jazz. Δεν είναι μόνο οι βραβεύσεις, οι υποψηφιότητες Grammy, οι φιλανθρωπικές συμμετοχές και όλα αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Είναι, κυρίως, το τραγούδι της και ο τρόπος που το εκφέρει, μια τέχνη που η Nnenna Freelon καλλιεργεί εδώ και μια 20ετία, με βήματα που την πάνε όλο και πιο ψηλά (ως status) αλλά και όλο και πιο μέσα (ως αίσθηση και καλλιτεχνική προσέγγιση).

Το πρόσφατο άλμπουμ της, «Homefree», την τοποθετεί σε επίπεδα μη συγκρίσιμα ? παρά μόνο με τα διαρκή είδωλα της τζαζ, όπως η Ella, η Billie, η Sarah. Και αυτό που δείχνει, πάνω απ? όλα, είναι ότι η Nnenna «έχτισε» την καλλιτεχνική της πορεία πάνω σε ισχυρές βάσεις, με πίστη στην παράδοση και στην δημιουργική εργασία, δίνοντας κάθε φορά τις καλύτερες ποιότητές της όχι μόνο σε σχέση με την ερμηνεία αλλά και την σύνθεση, την παραγωγή κ.ο.κ.

nnenna_freelon_01

Με μια πλούσια και μεστή δισκογραφία, που αρχίζει με το «Nnenna Freelon» του 1992 και έρχεται στο σήμερα, η Nnenna Freelon είναι κυριολεκτικά στην κορυφή της vocal jazz...

 

28 Iουνίου - 3 Ιουλίου 2010
Ώρα έναρξης:
22.00
Γενική Είσοδος:
20?
Προάυλιο Θεάτρου Badminton