Το φάντασμα της Μασσαλίας και άλλες πραγματικότητες...

Στα πλαίσια του κύκλου συναυλιών ?Μουσικά Παιχνίδια? που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων πραγμαοποιείται η συναυλία "Το φάντασμα της Μασσαλίας και άλλες πραγματικότητες..."από το μουσικό σύνολο guitarte.

 

Ο κύκλος συναυλιών «Μουσικά Παιχνίδια στον κήπο του Μουσείου», σας καλεί φέτος σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής γνώσεων κι εμπειριών... κι αυτή τη φορά συμμετέχουμε όλοι... ?Γράψτε σ? ένα χαρτάκι μια μικρή ιστορία σε σχέση με τη θεματική κάθε βραδιάς και ρίξτε τη στο ?μεγάλο κουτί?! Στο τέλος της συναυλίας πάρτε από το κουτί ένα χαρτάκι και ανακαλύψτε το μυστικό του διπλανού σας..., μοιραστείτε..., μάθετε κάτι καινούριο..., χαρείτε το μουσικό αυτό ταξίδι!?

Guirarte Live!

Τι δουλειά έχουν ο Μπαχ, ο Κοκτώ κι ο Χατζιδάκις μια καλοκαιρινή βραδυά με φεγγάρι στην Αθήνα του 2010; 8 μουσικοί - 2 ποιητές - 3 ηθοποιοί - 1 ζωγράφος - 3 τεχνικοί εικόνας και ήχου + 1 καραγκιοζοπαίκτης... σε έναν κήπο στην Πλάκα!

Δεν θα εξηγήσουν κάτι.... Θα καταθέσουν την ερμηνεία τους για κάποιες άλλες πραγματικότητες!

  • J. S. Bach - Musikalisches Opfer BWV 1079...
  • Γιάννης Αγγελάκης - ?Le Fant?me de Marseille?, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό μονόπρακτο του Jean Cocteau.
  • Μάνος Χατζιδάκις - ?Το Καταραμένο Φίδι?

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010, ώρα 20.30: Το φάντασμα της Μασσαλίας και άλλες πραγματικότητες... από το μουσικό σύνολο guitarte.

Γενική είσοδος : 10 ?

GUITARTE


Λίγα λόγια για το σύνολο guitarte

Ο πυρήνας του μουσικού συνόλου είναι 6 κιθαριστές.

  • Νίκος Χατζηελευθερίου
  • Μαρία Παπαμιχαήλ
  • Χρήστος Φάκλαρης
  • Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος
  • Άννα Σαρτζίδου
  • Γιάννης Γαλίτης

Οι έξι μουσικοί έχουν επί χρόνια εργαστεί με μουσικά (κυρίως κιθαριστικά) σύνολα κι έχουν συναντηθεί από τα σπουδαστικά τους χρόνια σε κοινές καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Κοινή τους αφετηρία η κιθάρα.

Διπλωματούχοι-με σπουδές στην κιθάρα τα ανώτερα θεωρητικά και τη σύνθεση-από έγκυρα μουσικά ιδρύματα και διακεκριμένους δασκάλους. Στόχος τους μ? αυτό το ανοιχτό μη καθορισμένο σχηματικά- μουσικό σύνολο, η διαμόρφωση ενορχηστρωτικής δυναμικής στην εκτέλεση-απόδοση μουσικής από όμοια (κιθάρες) όργανα. Χωρίς την αφαίρεση όγκου, συνηχήσεων, αρμονικού εύρους, χωρίς εν κατακλείδι τη μετάλλαξη του τρόπου παιξίματος της κιθάρας ως solo όργανο. Με την ανάδειξη νέων έργων γραμμένων μ? αυτήν τη λογική, αλλά και μεταγραφές με τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία του οργάνου.

Το μουσικό σύνολο guitarte (έχοντας ήδη δώσει δείγματα γραφής), είναι ανοιχτό και ευέλικτο στον αριθμό εκτελεστών, στο ρεπερτόριο, στη συνύπαρξη με άλλα όργανα, αλλά και στη σύμπραξη με άλλες τέχνες, στοχεύοντας στην παραγωγή σύνθετων μουσικών παραστάσεων (συναυλιακής παρουσίασης και διακριτικού μεγέθους), ικανών να διεγείρουν τόσο τη δημιουργικότητα των μουσικών όσο και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις-ανάγκες του σύγχρονου κοινού.

Δείγματα της δουλειάς τους μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους http://www.guitarte.gr/demos_gr.htm To Art magazine δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να  παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag Ticketing System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.