O Bobby McFerrin στην Αθήνα!

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής, o καλλιτέχνης των δέκα μουσικών βραβείων Grammy, Bobby McFerrin, θα δώσει μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010. Ο Bobby McFerrin είναι ένα από τα φυσικά θαύματα του μουσικού κόσμου αφού η έκταση της φωνής του αγγίζει τις 4 οκτάβες, και θεωρείται ο περισσότερο γνωστός στον κόσμο ανανεωτής, αυτοσχεδιαστής της φωνητικής μουσικής, ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος διευθυντής κλασικής ορχήστρας και ο δημιουργός του περίφημου και γνωστότερου τραγουδιού του 20ου αιώνα "Don?t worry be happy".


Αυτό που κάνει ο Bobby McFerrin στις live εμφανίσεις του και τις ηχογραφήσεις του είναι μια συνεχής εφεύρεση και δημιουργία. Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιέχει μια μουσική παλέτα με όλα τα είδη, από τη Jazz και τη Rock μέχρι R&B, Κλασική αλλά και Ethnic μουσική όλα αυτά μαζί, ακόμα και στο ίδιο τραγούδι.

Για όσους δεν τον έχουν ακούσει ποτέ είναι κάτι εξειδικευμένο, διαφορετικό, πρωτότυπο, ένα δώρο, αφού δεν μπορεί να καταταγεί σ? ένα συγκεκριμένο είδος, ούτε η φωνή του και οι δυνατότητές της να ταξινομηθούν δεδομένου ότι είναι ένα θαύμα της φύσης μ? ένα ήχο που είναι αποκλειστικά και μοναδικά «δικός του» και ξεπερνά όρια αγκαλιάζοντας πολλές κουλτούρες.

BOBBY_McFERRIN_1

Όταν ηχογράφησε τη μεγάλη του επιτυχία "Don?t worry be happy" το 1988 εκτοξεύθηκε αμέσως στο No1 των charts στην Αμερική ? για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο με τραγούδι a capella? αλλά και σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

O Bobby McFerrin έχει συνεργασθεί με πολλούς μουσικούς παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Yo ? Yo Ma, Chick Corea, Ladysmith Black Mambazo, Le Mystere des Voix Bulgares, Herbie Hanckok, ενώ έχει συνεργασθεί με διάσημες ορχήστρες όπως Vienna Philharmonic Orchestra, New York Philharmonic, Cleveland Orchestra, Chicago Symphony, Philadelphia Orchestra ως διευθυντής ορχήστρας.

Παρόλο τη μεγάλη διεθνή αναγνώριση και τα 10 μουσικά βραβεία GRAMMY ο Booby McFerrin δε σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζει να εφευρίσκει τρόπους και να οδηγεί το κοινό σε νέους μουσικούς δρόμους, ιδιαίτερα όταν το καλεί να τον συνοδεύσει σ? ένα τραγούδι του πράγμα που συνήθως κάνει σε κάθε εμφάνισή του.

Αυτή τη μουσική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν οι θαυμαστές του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010.

Παρακολουθήστε τον Bobby McFerrin σε αυτό το μοναδικό και αποκαλυπτικό βίντεο για το πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας με την μουσική.