Οι Διαδρομές- Common Routes παρουσιάζουν: Common Routes II

Αφίσα, Common Routes II Αφίσα, Common Routes II

Η ομάδα Common Routes με αφορμή το φωτογραφικό της οδοιπορικό, αύτη την φορά στην Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δουλείας της "Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές". Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θα διαρκέσει από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης 19.00, ενώ θα πλαισιωθούν με ζωντανή μουσική και ρυθμούς από τα Βαλκάνια.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό "Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές" έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά που έχουν ως αφετηρία τον ίδιο τον Άνθρωπο ανεξάρτητα την χώρα που κατοικεί ή το θρήσκευμα που πρεσβεύει.

Παράγοντες όπως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πάνω από την διαφορετικότητα του κάθε τόπου, όχι εθνικό, όχι πρόσκαιρο κάτι που έχει να κάνει με την φύση μας και την κοινή μας πορεία ως Άνθρωποι.

Το πρώτο φωτογραφικό οδοιπορικό της ομάδας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με αφετηρία την Τουρκία. Ο σχεδιασμός του οδοιπορικού περιλάμβανε περίπου 3.000 οδικά χιλιόμετρα, άπειρες ώρες πεζοπορίας και βασικούς σταθμούς του ταξιδιού μας την Κωνσταντινούπολη, την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, το Παμούκαλε και τέλος την Σμύρνη. Η έκθεση φωτογραφίας από το συγκεκριμένο οδοιπορικό φιλοξενήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος.

Η φωτογραφική ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους:

  • Παναγιώτης Αρμένης
  • Γιώργος Ασημακόπουλος
  • Τάσος Κουτσιάφτης
  • Δημήτρης Παπαδάκος
  • Γιώργος Τσακανίκας
  • Τόλης Χατζηγνατίου

Πληροφορίες
Οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Common Routes παρουσιάζουν:
Common Routes II
Έκθεση φωτογραφίας του οδοιπορικού
Σερβία/ Βοσνία Ερζεγοβίνη

Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα Έναρξης: 19.00
Διάρκεια: 22 – 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΣΚΤ Αθηνών,
Πειραιώς 256, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 - 20.00 (Ανοιχτά όλες τις μέρες)

HyperLinks:
Official Facebook Εvent: https://www.facebook.com/events/125272711461474
Common Routes: Turkey Exhibition – Idryma Mixalis Kakogiannis
Common Routes Philosophy: http://www.diadromeseminars.gr/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1/
Artists Portfolio: http://www.diadromeseminars.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AD%CF%82/

Έκθεση εικόνων

Γιώργος ΤσακανίκαςΠαναγιώτης ΑρμένηςΤάσος ΚουτσιάφτηςΤόλης  ΧατζηγνατίουΔημήτρης Παπαδάκος