Δημοπρασία για την υποστήριξη της “Φλόγας” από το Myrό Antiques House

Η Myrό Gallery και ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House διοργανώνουν δημοπρασία έργων τέχνης την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο χώρο Project Room της Myrό Gallery, με στόχο τη στήριξη του σημαντικού και πολυσχιδούς έργου του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”.

Στη δημοπρασία συμμετέχουν με έργα τους 29 εικαστικοί καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, με τιμή εκκίνησης των έργων τα €100 ευρώ.

 

Η ιδέα της δημοπρασίας προέκυψε από μία συζήτηση του δημοπράτη κ. Σταύρου Μυρωνίδη, ιδρυτή και Προέδρου του Myrό Antiques House, με την Πρόεδρο της “Φλόγας”, κα. Μαρία Τρυφωνίδου τον περασμένο Ιούνιο. Έτσι, εστάλη μία πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες, για τη στήριξη της πρωτοβουλίας, μέσω της Myrό Gallery. Η Φλόγα διέθεσε ειδικές μάσκες που χρησιμεύουν στη θεραπεία των παιδιών, οι οποίες αποτέλεσαν σημείο έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, αλλά και ένθετο υλικό στα έργα τους. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέγγιση του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας της Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης Ιωάννας Χάμου, ο οποίος διέθεσε έργο της.

Δεκάδες καλλιτέχνες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Myrό Gallery, έστειλαν προτάσεις για την υλοποίηση έργων ειδικά για το σκοπό αυτό, ενώ γνωστοί εικαστικοί προσέφεραν ως δωρεά έργα τους πολύ μεγαλύτερης αξίας, τα οποία θα δημοπρατηθούν στην ίδια τιμή εκκίνησης των €100, για να συνδράμουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Ξεχωριστής αναφοράς αξίζει η γνωστή Ελληνοαυστραλή ζωγράφος Chrys Roboras, η οποία έχει διαθέσει έργο της υπερδεκαπλάσιας αξίας για να δημοπρατηθεί χωρίς καμία επιφύλαξη (no reserve) στα €100. Παρομοίως πράττουν και οι εικαστικοί Στέλλα Ζωγράφου και Γιώργος Καραφωτιάς.

Περισσότερες πληροφορίες:www.myro.gr & www.myroauctions.gr

Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, μπορείτε να δείτε όλα τα έργα στην ειδική ενότητα με τίτλο “Δημοπρασία υπέρ της “Φλόγας” που θα βρείτε στη διεύθυνση. Στην ενότητα θα βρείτε κάθε έργο ξεχωριστά σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, και λεπτομερείς περιγραφές. Επιπρόσθετα, μέχρι και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν τη διενέργεια δημοπρασίας, μπορείτε να καταθέτετε προσφορές αξιοποιώντας τη φόρμα “Make Offer” που υπάρχει κάτω από την αναλυτική περιγραφή κάθε έργου, στην περίπτωση που δε θα μπορέσετε να παρευρεθείτε στη δημοπρασία. Αν κερδίσετε το έργο που θα διεκδικήσετε, ο Οίκος αναλαμβάνει να σας το αποστείλει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκεστε. Διαβάστε αναλυτικά τους όρους στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr.