«Go fly a Kite!»

Αφίσα, «Go fly a Kite!» Αφίσα, «Go fly a Kite!»

Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση με χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα.

Η έκθεση αποτελείται από εξήντα σχέδια (60) χαρταετών από τη μόνιμη συλλογή του Chicago Athenaeum. Ξεκινάει από τις αρχές του 20ου αιώνα, από τη δεκαετία του 1950 και του 1960 μέχρι σήμερα. Οι χαρταετοί έχουν διάφορα μεγέθη και γεωμετρικές φόρμες. Είναι φτιαγμένοι από μετάξι, χαρτί και νάιλον. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι χειροποίητοι και ζωγραφισμένοι στο χέρι με τον παραδοσιακό ασιατικό τρόπο σχεδιασμού.

Οι χαρταετοί έχουν διάφορα σχέδια όπως πουλιά, δράκους, παπαγάλους, αετούς, φοίνικες, τίγρεις, κουκουβάγιες, ψάρια, πεταλούδες, χελιδόνια, νυχτερίδες, κύκνους, βατράχια, γλάρους και τζιτζίκια. Υπάρχουν όμως και χαρταετοί σε πιο σύγχρονες μορφές όπως αεροπλάνα και χαρακτήρες από κόμικς. Η προέλευση των χαρταετών προέρχεται από την Κίνα. Οι πρώτοι χαρταετοί εφευρέθηκαν στην επαρχία Shandong μεταξύ 770 π.Χ. και 221 π.Χ..

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα workshop για παιδιά με την ευκαιρία την Ημέρα της Γης, ένα ετήσιο γεγονός, που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, ημέρα που σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η στήριξη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα κρασιά των εγκαινίων της έκθεσης «GO FLY A KITE!» είναι μια ευγενική χορηγία από τα οινοποιεία Δρόμοι Κρασιού Αθήνας - Wines of Athens. Το μεγάλο πλεονέκτημα των κρασιών αυτών είναι το «ήπιο» αρωματικό τους προφίλ, η σωστή τους οξύτητα και η μετρημένη γλύκα τους. Είναι ιδανικό κρασί για να συνοδέψει την βραδιά και να ταξιδέψει μεθυστικά τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η έκθεση γίνεται υπό την Αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Πληροφορίες
«GO FLY A KITE!»
Vintage and Contemporary Kite Designs from Bali, China, Japan, and the United
States from The Chicago Athenaeum’s Permanent Collection.

Εγκαίνια έκθεσης: 19/3/2016, 19:00 - 22:00.
Διάρκεια έκθεσης: 19/03/2016 έως 24/04/2016.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 14.00-21.00.

Είσοδος ελεύθερη

Contemporary Space Athens
The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies
Πληροφορίες: Κωνσταντίνα Γελαδάκη-Δημόσιες Σχέσεις
Μητροπόλεως 74, 10563, Πλάκα, Αθήνα
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: +30 210 342 8511 - Fax: +30 210 342 8512
Δείτε το event στο Facebook: Go fly a kite!

Έκθεση εικόνων

Cicada KiteChinese Silk Eagle KiteChinese Swallow Kite with Bats & PeachesFrogKite-GRNHand-Crafted Red Silk Gold Fish Kite