Έκθεση ζωγραφικής : Κώστας Λάκης: “Η σάρκα της μνήμης 2”

Την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λάκη “ Η σάρκα της μνήμης 2”, παρουσιάζει η gallery genesis, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τζάνερη. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 / Ώρα 20:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2016.

Η gallery genesis βρίσκεται στην οδό Χάρητος 35 στο Κολωνάκι και είναι η 10η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κ. Λάκη και η 2η έκθεση εμπνευσμένη από κείμενα της Χρυσούλας Πατρώνου Παπατέρπου.

Σημείωμα του καλλιτέχνη

«Διαβάζοντας τα κείμενα της συγγραφέως Χρυσούλας Πατρώνου Παπατέρπου ένοιωσα την μνήμη της να γεμίζει το δικό μου μυαλό και να οδηγεί το χέρι μου να σχεδιάσει τους ήρωες που αφηγούνται οι ιστορίες της.»

«H σάρκα της μνήμης 2″ παίζει με τα ονόματα, τους ανθρώπους, τις χρονολογίες, τα συναισθήματα, τα γεγονότα.

Η σάρκα της μνήμης είναι γυμνή και δεν ντρέπεται, δεν νοιώθει πρόστυχη, προκλητική, δεν φοβάται να εκτεθεί στα μάτια των “θυμάτων της”, δεν τρομάζει να πει την αλήθεια, δεν ακούει τις φωνές που την διώχνουν μακρυά γιατί δεν θέλουν να την θυμούνται.

«Η σάρκα της μνήμης 2″ είναι γεμάτη από ανθρώπους που στέκονται ετοιμοπόλεμοι απέναντι στις μνήμες τους, απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.

Ιστορίες γεμάτες από μικρές ανάσες, αγγίγματα, βλέμματα που χάνονται σε λευκά δάκρυα, σε χέρια αμήχανα να κρατήσουν και να κρατηθούν, σε ρούχα βουτηγμένα στο χρώμα του φόβου, σε ουρανούς που βάφτηκαν μαύροι για να στολίσουν ανεκπλήρωτες επιθυμίες και μέσα σε όλα αυτά και γέλια και φωνές και χαμόγελα και έρωτες και κοιτάγματα στο παρελθόν. Ένα παρελθόν που γίνεται μέλλον και πάλι παρελθόν και πάλι μέλλον και κάνει την σάρκα να έχει μνήμη.