IFAC Athina: Νέος Χώρος Τέχνης & Ομαδική έκθεση «Κατάσταση»

Το IFAC (International Fine Arts Consortium) με χαρά σας προσκαλεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στην εναρκτήρια έκθεση του παραρτήματός του στην Αθήνα με τίτλο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / SITUATION ATHINA, η οποία συμπίπτει και με την 20η επέτειο λειτουργίας του IFAC.

"Η κατασκευή των καταστάσεων ξεκινά πάνω στα ερείπια του σύγχρονου θεάματος"

Γκυ Ντεμπόρ

Η Διεθνής Κοινοπραξία Καλών Τεχνών (IFAC) είναι μια ανεξάρτητη επιμελητική πλατφόρμα που έχει ως βάση της τη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε από τον εικαστικό καλλιτέχνη Lee Wells. Η IFAC είναι ένα ημι-νομαδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ που λειτουργεί στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο, μέσα από ένα ευρύ διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών, επιμελητών, συμβούλων, συλλεκτών και επαγγελματιών του πολιτισμού, που επιδιώκει να διευρύνει το διάλογο στο πεδίο των τεχνών και της avant garde. Από τη σύλληψή της στη δεκαετία του 1990 η IFAC έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκθέσεις σε περισσότερες από 20 χώρες, οι οποίες έχουν συμπεριλάβει χιλιάδες αναδυόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες .

Μέσα στα επόμενα χρόνια η IFAC, με ευρωπαϊκή της έδρα την οδό Γαλαξία 11 στο Νέο Κόσμο, θα παρουσιάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα εκθέσεων, με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες και διοργανωτές που θα επιδιώξουν να εμπλέξουν το πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και πέρα από αυτήν.

"Η IFAC Athina είναι μια νέα κατάσταση και ένα σημείο πράξης, για ιδέες που στοχεύουν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε διάφορα πολιτιστικά hot spot και τα εμπορικά κέντρα «εξουσίας». Είμαστε μια διευρυμένη παγκόσμια εννοιολογική περφόρμανς, που θέτει υπό αμφισβήτηση το συλλογικό μας περιβάλλον ως μέσο ορισμού των αρχών του 21ου αιώνα. Δεν είμαστε μια εμπορική μετα-διαδικτυακή γκαλερί τέχνης. Είμαστε ανώνυμα χέρια, προγραμματισμένα να οικοδομήσουμε μια ζωτική νέα παγκόσμια αγορά".

ΓΙΑΤΙ Η ΑΘΗΝΑ; Αφού αναζητούσαμε έναν ευρωπαικό κόμβο δραστηριότητας για περισσότερα από πέντε χρόνια, φτάσαμε στο άμεσο συμπέρασμα πως η Αθήνα ήταν το μέρος που ανταποκρινόταν σε όλα μας τα κριτήρια. Βρήκαμε μια ιδιαίτερα διανοητική, δραστήρια και αναπτυσσόμενη καλλιτεχνική σκηνή , μια ισχυρή πολιτιστική ιστορία, και μια τοποθεσία βολική ως προς τα διεθνή κέντρα τέχνης. Επίσης, δεν παραβλέψαμε το γεγονός ότι η -επίσης αμερικανική- μέγα-γκαλερί Gagosian είναι εδώ, μαζί με την επερχόμενη Documenta 14 το 2017. Εκτός από όλα αυτά, τα προσιτά ενοίκια, ο εξαιρετικός καιρός, και το καταπληκτικό φαγητό μας ενθάρρυναν ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Η οδός Γαλαξία 11 στο Νέο Κόσμο θα είναι η ευρωπαϊκή έδρα μας τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, και ανυπομονούμε να γίνουμε ένα καθιερωμένο και ενεργό μέλος της καλλιτεχνικής κοινότητας της Αθήνας στα χρόνια που έρχονται. Θα ανακοινώσουμε τον Ιανουάριο το πλήρες πρόγραμμά μας για την περίοδο 2016 – 2017, το οποίο θα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε νέες μορφές τέχνης, βίντεο και συλλογικά έργα.

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: IFAC Athina, Γαλαξία 11, Νέος Κόσμος
  • Ημερομηνία: Εγκαίνια: 31 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 - 22:00
  • Διάρκεια: 31 Οκτωβρίου – 21 Δεκεμβρίου 2015
  • Πληροφορίες: τηλ. 694 242 7512
  • www.ifac-arts.com