Έκθεση ζωγραφικής «Κωνσταντινούπολη» του Κωνσταντίνου Κερεστετζή

Κωνσταντίνος Κερεστετζής Κωνσταντίνος Κερεστετζής

Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής θα παρουσιάσει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο και την Αίθουσα Τέχνης Γαβράς, ένα οδοιπορικό των έργων του με τίτλο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ», ολοκληρώνοντας έτσι, ένα εικαστικό ταξίδι που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα (2 εκθέσεις στην Aίθουσα Τέχνης Γαβράς με θέμα την Πόλη) και καταλήγει πάλι στην Κωνσταντινούπολη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Διάρκεια Έκθεσης από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Σε αντίθεση με τους περιηγητές ζωγράφους των περασμένων αιώνων, ακόμη και με μερικούς σύγχρονους, που περαστικοί από την Πόλη σκαρφίζονται ένα έργο με τα μνημεία, τους μιναρέδες ή τη θάλασσά της, ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής ενσωματώθηκε στη ζωή της κοινότητας που απεικόνισε. Αυτή του η επιλογή προίκισε τα έργα με μια εξαιρετική ευαισθησία και ειλικρίνεια. Με την πινελιά του αναζητά την αλήθεια της εικόνας, προσεγγίζει τη βαθύτερη ομορφιά των σπιτιών, την ανεμελιά των παιδιών, τα ίχνη των ανθρώπων στους δρόμους (μαγαζιά, αυτοκίνητα, απλωμένα ρούχα). Απεικονίζει την ζωή που γνώρισε, διότι έχει κουβεντιάσει μαζί τους, έχει αστειευτεί με τα παιδιά.

Σήμερα δεν είναι πια εύκολο για τους καλλιτέχνες να εργαστούν όπως οι περιηγητές του άλλοτε. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ο χρόνος ή η διάθεση. Εξάλλου, οι διευκολύνσεις που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία (ψηφιακή φωτογραφία, Internet), μπορούν να "ταξιδέψουν" κάθε άνθρωπο και καλλιτέχνη και να του παράσχουν άπειρες επιλογές εικόνας για να γεμίσει τους καμβάδες του. Η άμεση επαφή και επικοινωνία με έναν τόπο εντούτοις, ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις, όχι μόνο την όραση και αποδεικνύεται πάντα αστείρευτη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης. Και μόνο τότε ένα έργο τέχνης μπορεί να οδηγήσει ξανά τον θεατή, από δρόμο ασφαλή και σίγουρο, εις την Πόλιν.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ»
του Κωνσταντίνου Κερεστετζή

Σισμανόγλειο Μέγαρο - Κωνσταντινούπολη
Διάρκεια Έκθεσης
Παρασκευή 6 έως Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στις 19:00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής γεννήθηκε το 1969 στην Ανδριανή Δράμας. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Κώστα Μεϊμάρογλου και αργότερα από τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο. Σπουδές ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ Αθηνών κατά τα έτη 1989-1994 στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου και χαρακτική με τον Θανάση Εξαρχόπουλο. Από το 1993 ως το 1998 έκανε ελεύθερες σπουδές στην Ισπανία μελετώντας την ισπανική Σχολή στο Μουσείο του Πράδο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη. Έργα του ανήκουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ατομικές εκθέσεις
1992 "Τοπία" Χώρος Τέχνης 24 Αθήνα
1996 "Πορτραίτα" Αίθουσα Τεχνών, Σχολή των Τεχνών, Τολεδο Ισπανία
1997 "Ζωγραφική" Χώρος Τέχνης 24 Αθήνα
2000 "Το προσωπικό στρατόπεδο" Χώρος Τέχνης 24 Αθήνα
2002 "Ύδρα" Αίθουσα Τέχνης Γαβράς Αθήνα
2005 "Ζωγραφική" Αίθουσα Τέχνης Γαβράς Αθήνα
2006 "Ζωγραφική" Γκαλερί Έψιλον Θεσσαλονίκη
2006 "Κωνσταντινούπολη" Αίθουσα Τέχνης Γαβράς Αθήνα
2007 Αναδρομική, Ελληνικό Κέντρο, Λονδίνο Αγγλία
2009 "Σπουδή στο Πράντο" Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα, επιμέλεια Ελένη Μάργαρη
2010 "Φανάρι-Βαλατάς Κωνσταντινούπολη" Αίθουσα Τέχνης Γαβράς Αθήνα, Tuyap Art Fair Κωνσταντινούπολη
2014 "Άγιο Όρος" Αίθουσα Τέχνης Γαβράς Αθήνα

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες των έργων του Κωνσταντίνου Κερεστετζή