Ομαδική Έκθεση "10" @ Kappatos Gallery

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, παρουσιάζει από την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 μέχρι 3 Ιανουαρίου 2015 την ομαδική έκθεση«10».

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες συναντώνται σε μια ομαδική έκθεση που θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το Art Professionals-In-Athens Residency και την συμμετοχή του Βρετανού γλύπτη Tim Shaw στις 20 Νοεμβρίου.

Καλλιτέχνες: Marina Abramović, Αλίκη Παππά, Lynda Benglis, Μιχάλης Κατζουράκης, Πέγκυ Κλιάφα, Βασίλης Σαλπιστής, Γιώργος Παπαφίγκος, Γιώργος Σαμψωνίδης, Marie Voignier, Tim Shaw.

Το σώμα της Marina Abramović είναι το μέσον και το αντικείμενο μέσα από το οποίο εξερευνά τα φυσικά και πνευματικά όρια της ύπαρξής της προσπαθώντας να μεταφερθεί σε ακραίες και μοναδικές καταστάσεις συναισθηματικής και πνευματικής εμπειρίας. Για την Αλίκη Παππά, η έννοια της σύγκρουσης, οπτικοποιημένης ή λανθάνουσας, συνιστά θεματικό πυρήνα και συνδετικό στοιχείο ανάμεσα στα έργα της, όπως άλλωστε και η έννοια του μη χώρου, του κενού. Το έργο της Lynda Benglis χρησιμοποιώντας την ίδια την φύση και τις ιδιότητες των υλικών, μεταπλάθει σε φόρμες και σε άμορφες εικόνες τις προσωπικές επιθυμίες και έννοιες με τρόπο χειρονομιακό και άμεσο. Ο Μιχάλης Κατζουράκης εμπεριέχει στο έργο του τα γόνιμα στοιχεία των σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων της διεθνούς και ελληνικής μεταπολεμικής τέχνης και κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την αφαίρεση, αναφερόμενος κυρίως στον αστικό πολιτισμό. Με μονάδα το χάπι ή το περιτύλιγμα, η Πέγκυ Κλιάφα συνθέτει εντυπωσιακές εικόνες από μεταλλικούς τοίχους, βιτρό γνωστών δυτικών καθεδρικών ναών, ταπετσαρίες, δαντέλες, ψηφιδωτά και αφηγείται μία αναγωγική πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου σχετικά με την ίαση της ψυχής και του σώματος. Ο Βασίλης Σαλπιστής επικεντρώνεται στον κατεξοχήν προβληματικό χαρακτήρα της εικαστικής χειρονομίας και διερευνά τόσο τις συνθήκες όσο και τα όρια της αναγνωρισιμότητά της. Η πρόδηλη επίκληση της σχεδιαστικής δεινότητας του Γιώργου Παπαφίγκου συγκροτεί το χειρόπλαστο αντικείμενο να κυριαρχεί στο υποστήριγμά του παραπλανητικά και στρέφεται στον καθημερινό άνθρωπο και τις νοητικές, σεξιστικές, συναισθηματικές του φυλακές. Τα τοπία του Γιώργου Σαμψωνίδη έρχονται από την χώρα του Ύπνου και της Λήθης και ελκύουν τον θεατή σε ένα μεταίχμιο ενόρασης. Η Marie Voignier ήταν η τρίτη φιλοξενούμενη του προγράμματος Art Professionals-In-Athens Residency, όπου στη διάρκεια της παραμονής της δημιούργησε σε συνεργασία με τον εικαστικό Βασίλη Σαλπιστή το πειραματικό φιλμ-κολάζ ένα ένα. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με την συμμετοχή του Tim Shaw του πέμπτου κατά σειρά καλλιτέχνη που φιλοξενήθηκε στο Art Professionals-In-Athens Residency. Ο Shaw θα παρουσιάσει δύο νέα έργα που θα πραγματεύονται την τάξη, την κανονικότητα και την σχέση τους με το χάος.

Marina Abramovic w. Ulay RestEnergy1012

Ώρες λειτουργίας Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 12-8 μμ Σαβ., 12-4 μμ.
Μετρό Μοναστηράκι
Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Aθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα 10554
Τ: 210 3217931 F: 210 3212745 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.kappatosgallery.com