Έκθεση "Τα κοστούμια αφηγούνται ιστορίες για πρόσωπα, εποχές και βίους" στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2014

Νέοι σπουδαστές- δημιουργοί από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διερευνούν τις αφηγηματικές δυνατότητες του θεατρικού κοστουμιού και τα «όρια» τα οποία θέτουν οι εικαστικές και κατασκευαστικές του αρχές από την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2014.

 

Πρόκειται για μια έκθεση θεατρικών κοστουμιών, σκηνογραφικών και ενδυματολογικών κατασκευών από φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου. Η έκθεση περιλαμβάνει μακέτες θεατρικών κοστουμιών και κοστούμια, πρωτότυπες ενδυματολογικές κατασκευές καθώς και ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες και βίντεο από παραστάσεις και εικαστικές δράσεις που πραγματοποίησαν φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων του κύκλου ενδυματολογίας του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

 Afisa ekthesis- Kostoumia


Παρουσιάζεται ακόμα υλικό από πρόσφατες διπλωματικές εργασίες ενδυματολογίας σπουδαστών και αποφοίτων του Τμήματος όπως των:

  • Ματίνας Ευθυμιάδου: «Οι έξι γυναίκες του Ερρίκου του 8ου» (2013),
  • Χριστιάνας Κοντοπούλου: «Γυναικεία Πορτρέτα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε» (2013),
  • Κατερίνας Βαφειάδη: «Νάνος» του Par Lagerkvist (2013-14).


Παράλληλα, η έκθεση πλαισιώνεται με σκηνογραφικές εργασίες οι οποίες εκπονήθηκαν στα μαθήματα ζωγραφικής σκηνικού υπό την επίβλεψη του διδάσκοντος Στέργιου Πρώιου. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου των νέων σπουδαστών-δημιουργών της σκηνογραφίας-ενδυματολογίας του Τμήματος Θεάτρου στο ευρύτερο κοινό.
Επιμέλεια έκθεσης: Χρύσα Μάντακα, επίκουρη καθηγήτρια σκηνογραφίας-ενδυματολογίας Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ

Στo πλαίσιo της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δυο εκπαιδευτικά προγράμματα το Σάββατο 20/09/2014 και την Κυριακή 28/09/2014 στις 18:00-21:00 απο τις φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου Λάζου Αθανασία και Σαπατόρη Σταματία.Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7-12 χρονών.

Σάββατο 20/09/2014

Θέμα: Νεράιδες και ξωτικά

Ξενάγηση στο χώρο και πρώτη επαφή με το κουστούμι.
Συζήτηση με τα παιδιά.
Γνωριμία με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Κατασκευή σε μικρή κλίμακα τρισδιάστατου κουστουμιού.

 

Κυριακή 28/09/2014

Θέμα: Δημιουργία κουστουμιού απο υλικά καθημερινής χρήσης

Ξενάγηση στο χώρο και πρώτη επαφή με το κουστούμι.
Συζήτηση με τα παιδιά.
Γνωριμία με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Κατασκευή του κουστουμιού.

 

Ο αριθμός των παιδιών μπορεί να είναι περίπου 15 παιδιά. Αν υπάρχει περισσότερη συμμετοχή ίσως να μοιράσουμε το χρόνο και να δημιουργήσουμε δυο γκρουπ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6947898891