Eτήσια έκθεση Watermedia International Thessaloniki @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery σε συνεργασία με μία επιτροπή προσωπικοτήτων και καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας στον χώρο της υδατογραφίας, εγκαθιδρύει από φέτος την ετήσια έκθεση Watermedia International Thessaloniki, με στόχο την εξοικείωση του Ελληνικού φιλότεχνου κοινού με τις διεθνείς τάσεις και τα σύγχρονα κινήματα στην Υδατογραφία.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των 20 κορυφαίων ξένων watermedia artists που επέλεξε Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη φέτος από τους κ.κ. Andy Wood, President of the Royal Institute of Painters in Water Colours of the UK, Catherine de Ryck, President of biennial of Estaimpuis Belgium, Γιώργο Πολίτη, Ιδρυτικό Μέλος του Royal Institute of Painters in Watercolours of the UK, της American Watercolor Society και Πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον διευθυντή της Myrό Gallery Πάρη Καπράλο, ο οποίος υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης.

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Michel DT (Βέλγιο), Igor Sava (Ιταλία), Vladimir Khasiev (Ιταλία), Varsha Bhatia (Μ. Βρετανία), Angus Mc Ewan, Naomi Tydemann (Μ. Βρετανία), Beni Gassenbauer (Ισραήλ), Boris Dragojevic (Σερβία), Sasa Marjanovic (Σερβία), Silva Vujovic (Σερβία), Roland Palmaerts (Βέλγιο), Martine Vanparijs (Βέλγιο), Fernand Thienpondt (Βέλγιο), Dominique Lhonore (Γαλλία), Claude Carretta (Γαλλία), Jayson Yeoh (Μαλαισία), Kathleen Conover (ΗΠΑ), Angela Barbi (Ισπανία), Rosa Casado (Ισπανία), Ines Montero (Πορτογαλία).

Η διαδικασία επιλογής προβλέπει τον ορισμό διεθνούς επιτροπής προσωπικοτήτων με θεσμικό ρόλο και συνεπή παρουσία με σημαντικό καλλιτεχνικό έργο στον χώρο των Υδατοδιαλυτών Μέσων. Η Επιτροπή προσκαλεί καλλιτέχνες - μέλη Διεθνών Ενώσεων να υποβάλλουν έργα στην Επιτροπή, η οποία στην συνέχεια επιλέγει τα έργα της έκθεσης με γνώμονα την εκρποσώπηση κάθε είδους, τεχνικής και υλικού, και έμφαση σε είδιη στα οποία έχουν υπάρξει αξιόλογες εξελίξεις από πλευράς διεθνών προτύπων ή τάσεων. Τα έργα προτείνονται στην gallery προς έκθεση.

ANGUS MC EWAN coming apart at the seamsAngus Mc Ewan

Τα έργα που θα εκτεθούν καλύπτουν όλο το φάσμα των "Μέσων Διαλυτών σε Νερό", που είναι ο ελληνικό ορισμός της λέξης "Watermedia", και όχι μονάχα την ακουαρέλλα, όπως λανθασμένα αποτελεί στην Ελλάδα γενική αντίληψη. Παγκοσμίως, "Watermedia" θεωρούνται η ακουαρέλλα, αλλά και τα υδατοδυαλυτα μολύβια χρώματος, το γκουάς (gouache), η αυγοτέμπερα, υδατοδυαλυτά ακρυλικά χρώματα, και το κολλάζ. Η έκθεση δεν περιλαμβάνει κανέναν έλληνα καλλιτέχνη, καθώς ο στόχος της είναι να ανοίξει ένα παράθυρο στην διεθνή σκηνή του εν λόγω χώρου τέχνης, και η προβολή της Ελληνικής συμβολής στον χώρο, η οποία είναι σημαντική, προβάλλεται συστηματικά από την gallery σε άλλες ευκαιρίες του εκθεσιακού προγράμματος της.

palmaerts2Roland Palmaerts

Γενικές Πληροφορίες
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014, είναι επισκέψιμη κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Myrό Gallery (Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00) και είναι Ελευθερη Εισοδος για το κοινό.