Mr Michael Romanos presents @ Αrt & Fashion Event. Όμορφοι άνθρωποι δημιουργούν ...

Πινακοθήκη Πειραιά Πινακοθήκη Πειραιά

Το Αrt & Fashion Event που παρουσιάζει ο γνωστός επιμελητής Μιχαήλ Ρωμανός, πραγματοποιείται στις εντυπωσιακές αίθουσες του νεοκλασικού κτηρίου της Πινακοθήκης Πειραιά, από την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, στις 11 το πρωί, έως και την Κυριακή 22/6/2014.

 Η καλλιτεχνική αυτή δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ).

Ο Μιχαήλ Ρωμανός που εμπνεύστηκε και επιμελείται το event είναι επίσης βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η καλλιτεχνική αυτή δράση προσφέρει μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, καθώς συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, τη θεατρική ενδυματολογία και τις εικαστικές εγκαταστάσεις !

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανδριανή Αμπάβη, Αντώνιoς Ασπρόμουργος, Αγγελική Βαϊανού, Ελένη Γραφάκου, Ανθία Λοϊζου, Αλίνα Μάτσα, Βούλα Παναγιώτου, Χαρά Πιπερίδου, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Άννα Τσιβδάρη, Θωμαϊς Φέκα, Ιάκωβος Φιλίππου, Σοφία Χατζηγρηγοράκη

Guest Artist: Νίκος Γιαβρόπουλος

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Πινακοθήκης και καθ' όλη τη διάρκεια του event, παρουσιάζεται μία ιδιαίτερη ενότητα έργων μεταλλογλυπτικής, τεσσάρων διακεκριμένων γλυπτών από την Ιταλία, που εκθέτουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την υποστήριξη και τη συνεργασία της γνωστής Ιταλικής εταιρίας REALIZE που δραστηριοποιείται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο art & interior design διεθνώς και είναι οι εξής: Giuliano Collina, Battista Luraschi, Valdi Spagnulo και Οrsetta Morgana Ghini - Mog.

Την Kυριακή 15/6/2014, στις 8μμ, θα παρουσιαστεί μία πρωτότυπη διαδραστική installation του Τάσου Λαζάρ (Founder of PoshFashion) εμπνευσμένη από την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Τάσου Λειβαδίτη σε τέσσερις θεματικές ενότητες καθώς και μία ιδιαίτερη performance σκηνοθετημένη από τον George Sarris. Την ίδια βραδιά, στις 9.30μμ, η Μόδα ερωτεύευται την Τέχνη σε ένα υπέροχο fashion event στην αίθουσα τελετών της Πινακοθήκης, όπου γνωστοί σχεδιαστές μόδας παρουσιάζουν τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, στην "Νύχτα Αστεριών" by fashion Erotokritos, με τη συγκλονιστική ερμηνία της διακεκριμένης σοπράνο Κάτιας Πάσχου.

Η καλλιτεχνική αυτή δράση αποτελεί εξέλιξη της εικαστικής σπονδυλωτής έκθεσης "Δρώμενα Τέχνης" που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, στην Πινακοθήκη του Πειραιά και της Μυκόνου, ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον από τους καλλιτέχνες κυρίως της νέας γενιάς !

Πληροφορίες
Mr MICHAEL ROMANOS PRESENTS @ ART & FASHION EVENT
ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ...

Από την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, έως και την Κυριακή 22/6/2014

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
(Φίλωνος 29 - κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου, τηλ: 210 4101402)
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00
Σάββατο/Κυριακή: 18.00 - 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Μιχαήλ Ρωμανός - http://mromanosproject.blogspot.com