Εγκαίνια της Πινακοθήκης - Γλυπτοθήκης της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας

Καθώς στην απαιτητική περίοδο που διανύουμε η συλλογική προσπάθεια φαίνεται να είναι ο μόνος κατάλληλος τρόπος για την αποτελεσματική προώθηση της εικαστικής δημιουργίας, η υλοποίηση της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης, η οποία αποτελεί και την σημαντικότερη δράση μας εντός των ελληνικών συνόρων, στοχεύει ώστε αυτή η ευγενική εικαστική και τόσο ξεχωριστή σύμπραξη, να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής αναφοράς.

Έργα τέχνης, ζωγραφική – γλυπτική - κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτέχνων καθώς και νεώτερων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κοσμούν τις αίθουσες της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης η οποία αναπτύσσεται στον πρώτο όροφο του Κέντρου Τέχνης Καστέλας. Στο διατηρητέο νεοκλασσικό κτίριο, έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν επιλεγμένες εικαστικές δράσεις και απευθύνεται στο φιλότεχνο κοινό, με ξεχωριστές δημιουργίες, πλέον της όποιας δημοσιότητας και προβολής των καλλιτεχνών, των συνεργατών και των υποστηρικτών της.

Με πολιτιστικές δράσεις, περιοδικές εκθέσεις, παρουσιάσεις και αφιερώματα, «πολιτιστικά coctails» και τον αναπτυσσόμενο «πολιτιστικό τουρισμό» σε συνεργασία με ναυτικούς και ιστιοπλοικούς ομίλους, θα συντελείται η συνεχής και επαναλαμβανόμενη προσέλευση των φιλότεχνων.

Ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα ενώ τις λοιπές μέρες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την επισκέπτονται και εκτός ωραρίου, κατόπιν ραντεβού. Καθώς είναι σημαντικό οι νέες γενιές να δέχονται ανάλογα ερεθίσματα, ως σημείο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ο χώρος θα υποδέχεται τα σχολεία τις Παρασκευές.
Ειδικά για τον Πειραιά, όπου τέτοιου βεληνεκούς δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν συμβαίνουν συχνά, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει για τους δημότες και τους επισκέπτες του, Έλληνες ή ξένους μια νέα γέφυρα Πολιτισμού.

PHOTO 2

 

PHOTO 3