«Σταγόνα – Σταγόνα»: Έκθεση για το νερό στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

«Το μέλλον που θέλουμε: Σταγόνα – Σταγόνα» είναι ο τίτλος έκθεσης αφίσας με θέμα το νερό, έναν πολύτιμο φυσικό πόρο, που διοργανώνει στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, από τις 22 ως τις 30 Μαρτίου 2014, η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Kέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC).

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου). Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 (18.00) από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Στον χώρο του Φουαγιέ θα παρουσιαστούν 30 συμμετοχές που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό διαφήμισης «Σταγόνα – Σταγόνα» και φέρουν την υπογραφή καλλιτεχνών από χώρες όπως η Ιταλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Σουηδία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Ο διαγωνισμός ήταν μια πρωτοβουλία του Περιφερειακού Kέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), σε συνεργασία με το πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) και το Γραφείο της 'Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Υπουργών των Σκανδιναβικών Χωρών.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία έντυπων διαφημίσεων με θέμα την ανάγκη για προστασία του πολύτιμου νερού.

Phenomenon-Regina Sagitulina

Συνολικά υποβλήθηκαν 3500 έργα από 45 ευρωπαϊκές χώρες. Νικήτρια αναδείχτηκε η συμμετοχή του Ιταλού Ντανιέλε Γκασπάρι με τίτλο «Η σπατάλη του νερού θα σκοτώσει τον μέλλον».

Η επιλογή του νικητή και των τριάντα καλύτερων διαφημίσεων έγινε από κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από γνωστούς επαγγελματίες του τομέα της επικοινωνίας, υπό την καθοδήγηση του διάσημου Γάλλου διαφημιστή Ζακ Σεγκελά. Το χρηματικό έπαθλο των 5000 ευρώ δόθηκε στον νικητή από την Πριγκίπισσα της Δανίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.
Από την Ελλάδα υπήρξαν δεκάδες συμμετοχές, ενώ ανάμεσα στις 30 καλύτερες συμμετοχές , οι οποίες παρουσιάζονται στην έκθεση, ήταν αυτή του Γιώργου Παντούλα με τίτλο «Save».
Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μέρος της συνολικής εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών υπό τον γενικό τίτλο «Το Μέλλον που Θέλουμε», η οποία ολοκληρώθηκε με τη Διάσκεψη Ρίο +20 του 2012 για την Αειφόρο ανάπτυξη και το Περιβάλλον.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό διαφήμισης με θέμα το νερό στο http://www.dropbydrop.eu