Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του Κωνσταντίνου Μεννή "Ευτοπία" @ Myro Gallery

Η Myrό Gallery εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Κωνσταντίνου Μεννή στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 και σας προσκαλεί σε μία συνάντηση γνωριμίας με τον ζωγράφο και τα έργα του.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Κωνσταντίνος Μεννής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο, όπου έκανε τα πρώτα βήματα στη ζωγραφική. Σπούδασε Ιατρική στο Α.Π.Θ. και σήμερα ασκεί την Ορθοπαιδική Χειρουργική στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος σχολιάζει για την δουλειά του: "Η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική αποτελεί στάση ζωής για εμένα τον ίδιο, με την έννοια της διαρκούς προσπάθειας έκφρασης φιλοσοφικών όρων και ιδεών. Μία εφιαλτική, δυσβάσταχτη πραγματικότητα, χωρίς ελπιδοφόρα αντιπρόταση, πού κλείνει τις εξόδους διαφυγής και οδηγεί στην αποδόμηση των ιδεών, δεν γίνεται να μην ωθεί μία κοινωνία να αναπλάσει το όραμά της. Ένα κόσμο αληθινό, με φαντασία αλλά όχι φανταστικό, που θα κυριαρχεί η ελπίδα, μέσα από διαδικασίες εσωτερικής αναδόμησης. Οι εικόνες και οι μορφές αποδομούνται και ανακατεύονται, ώσπου κάποια στιγμή αρχίζουν να αναδομούνται με ρυθμούς που η υπάρχουσα πραγματικότητα δεν μπορεί να ακολουθήσει. Τότε αποδομείται και η ίδια. Μία νέα γεννιέται, η ευτοπία διαφαίνεται. Με τη λέξη ΕΥΤΟΠΙΑ δίνω τον τίτλο της ατομικής μου έκθεσης και νιώθω ευτυχής, αντιπαραθέτοντάς την στη δυστοπία των καιρών μας."

Δείτε παρακάτω κάποια από τα έργα του:

012

 

013

 

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Νοεμβρίου 2013 - 18 Ιανουαρίου 2014
Τόπος: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου
Μέρες / Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 15.00.