Ατομική έκθεση του Mat Chivers "Between the Night and the Day and the Day and the Night"

Η Πολιτιστική Καλλιτεχνική Εταιρεία Αστικής και Εικαστικής Παρέμβασης και ο Γεράσιμος Καππάτος διοργανώνουν την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Βρετανού καλλιτέχνη Mat Chivers με τίτλο "Between the Night and the Day and the Day and the Night", 17 Οκτώβρη - 23 Νοέμβρη που παρουσιάζεται στα πλαίσια του νέου προγράμματος "Art Professionals-In-Athens Residency: Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Προσωπικοτήτων της Τέχνης και Παραγωγής Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και Εικαστικών Έργων".

Ο καλλιτέχνης εξετάζει τα αντίρροπα φαινόμενα της υποκειμενικής και αισθησιακής σχέσης του ατόμου με τον κόσμο, καθώς και των γεωμετρικών σταθερών που τα διέπουν. Τo έργο του Chivers λειτουργεί (ή ταλαντεύεται) ανάμεσα σε πραγματικότητες (Νύχτα/Μέρα, Σκότος/Φως, Ορατό/Αόρατο, Παρουσία/Απουσία, Κίνηση/Στάση, Πολιτικό/Προσωπικό, Αισθησιακό/Νοητικό) και ανάμεσα σε καλλιτεχνικά μέσα (σχέδιο/βίντεο, γλυπτική/εγκαταστάσεις, ήχος/κίνηση), ενώ εστιάζει στους ενδιάμεσους χώρους που προκύπτουν από αυτές τις φαινομενικά αντίθετες έννοιες και μέσα.

Η νέα ενότητα έργων του καλλιτέχνη που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Art Professionals-In-Athens Residency επιχειρεί να ερμηνεύσει τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στο κοινωνικό και πολιτικό φάσμα της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην ομόνοια και στην ενότητα του κοινωνικού συνόλου. Η κεντρική εγκατάσταση με δρώμενα "Root" εμπνέεται από τις αναλογίες της διμερούς συμμετρίας του ανθρώπινου σώματος και της ασύμμετρης έκφρασής του στον κόσμο.

Το έργο ενσωματώνει στοιχεία του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος σε μια αινιγματική εμπειρία που αρνείται τις απόλυτες αναγνώσεις. Ο καλλιτέχνης βασίζεται σε αυτήν την αμφισημία της σωματικότητας επιχειρώντας να ανακινήσει νέες σχέσεις μεταξύ της τέχνης και της γεωμετρίας.

Το έργο "Roots," σε σύνθεση του μουσικού Γιώργου Συμεωνίδη και της χορογράφου Ίρις Κάραγιαν, θα εγκαινιάσει και το πρόγραμμα PublicScapes: Σύγχρονη Τέχνη και Επιμελητικές Πρακτικές στο Δημόσιο Χώρο που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του Residency στην Πλατεία Μοναστηρακίου στις 23 Νοεμβρίου 2013. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κορυφαίες προσωπικότητες από τις τέχνες, εικαστικούς χορευτές, χορογράφους και αρχιτέκτονες που θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, εγκαταστάσεις και δράσεις σε σχέση με το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται ο δημόσιος χώρος στην Αθήνα.

Γενικές Πληροφορίες

Εικαστικός: Mat Chivers
Ηχητική Εγκατάσταση: Γιώργος Συμεωνίδης
Χορογραφία: Ίρις Κάραγιαν, Performers: Christina Reinhardt & Νώντας Δαμόπουλος
Επιμέλεια: Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα

Έκθεση 17 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου 2013, 8-11μμ
Εγκατάσταση με δρώμενο
Πολιτιστική Καλλιτεχνική Εταιρεία Αισθητιικής & Εικαστικής Παρέμβασης
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 105 54 Αθήνα Τ: 210 3217931, 6932463131
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://artprofessionalsinathens.wordpress.com