Έκθεση Μαθητικού Διαγωνισμόυ Ζωγραφικής, «Φως και Χρώμα της Ελλάδας»

Έκθεση Μαθητικού Διαγωνισμόυ Ζωγραφικής, «Φως και Χρώμα της Ελλάδας» Επίσημη αφίσα

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Heritage & Museums , σε συνεργασία το Κέντρο Τεχνών Πλάκα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνουν την παρουσίαση των έργων των μικρών μαθητών που συμμετείχαν σε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που οργάνωσαν οι παραπάνω φορείς τους προηγούμενους μήνες σε 2.500 σχολεία σε Αθήνα και Αττική.

Η παρουσίαση των τελικών έργων θα γίνει, κατόπιν αξιολόγησης και επιλογής τους από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, 12 έως 27 Απριλίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

 Στόχος όλων των φορέων που συμμετείχαν είναι σε μία εποχή κρίσης να ενδυναμώσουν τον εκπαιδευτικό ρόλο της τέχνης και των μουσείων, στρέφοντας το ενδιαφέρον των μαθητών και των οικογενειών τους στη διατήρηση και προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δίνοντάς τους ταυτοχρόνως ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Οι μαθητές του δημοτικού είχαν σαν θέμα «Ήρωες, Θεοί, Ηγέτες» και κλήθηκαν να εικονογραφήσουν τα πρόσωπα και τα ανδραγαθήματα εκείνων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για επιβίωση του Ελληνικού Έθνους και αναφέρονται στην ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό.
Το θέμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου ήταν «Φως και Χρώμα της Ελλάδας», οι οποίοι κλήθηκαν να ταξιδέψουν έστω και νοερά στην Ελλάδα, να εμπνευστούν από τα μουσεία μας, το περιβάλλον, τις τέχνες, τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων και να τα αποδώσουν με χρώμα και φως.

ARTWORK

Με πρωτοβουλία και χορηγία της Heritage & Museum, ο νικητής/η νικήτρια του διαγωνισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου θα επισκεφθεί για τρεις μέρες το Βέλγιο με έναν από τους γονείς του. Εκεί θα τους ξεναγήσουν προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους από τον χώρο των μουσείων, στο Gallo-Romeins Museum στο Τόνγκερεν (βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως το καλύτερο μουσείο της Ευρώπης) αλλά και σε μουσεία των Βρυξελλών, τα οποία είναι υποψήφια για βράβευση το 2014. Η Heritage & Museums προσφέρει και σημαντικά χρηματικά βραβεία, ενώ το Κέντρο Τεχνών Πλάκα προσφέρει υποτροφίες στους ταλαντούχους μαθητές.

Η Heritage & Museums στηρίζει με σημαντικά βραβεία μία ακόμα αξιόλογη πολιτιστική δράση, η οποία πιστεύουμε ότι θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο ταλαντούχα παιδιά θα επισκέπτονται μουσεία που έχουν βραβευθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και από το EMF (European Museum Forum).

Eγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου, ώρα 19.00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ: . 210 7232603-604
Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.