Meet the Artist @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να προσεγγίσετε την τέχνη με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο: μέσω του πρωτότυπου project "ΜΕΕΤ THE ARTIST", το οποίο θα λάβει χώρα στις 21, 22, και 23 Φεβρουαρίου 2013, με οποίο σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε άμεσα και αδιαμεσολάβητα έλληνες καλλιτέχνες από κάθε είδος, ύφος, και "σχολή" τέχνης. Το project θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 20.00 με δεξίωση τα εδέσματα της οποίας θα ετοιμάσει το εκλεκτό εστιατόριο "Ακαδημία".

To project "Meet the Artist" είναι μια βραχεία έκθεση τριών ημερών (Πέμπτη 21 / Παρασκευή 22 / Σάββατο 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013), με ώρες λειτουργίας 12.00 - 22.00) στόχος του οποίου είναι να φέρει σε απευθείας επαφή τους φιλότεχνους με τους δημιουργούς – καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο του project η γκαλερί παραχωρεί έναν προσυμφωνημένο χώρο στον κάθε καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί να εκθέσει ό,τι επιθυμεί, να διαχειριστεί μόνος του τα έργα του για αυτό το χρονικό διάστημα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον καλλιτέχνη να έρθει σε άμεση επαφή με το κοινό, να τεκμηριώσει τις δημιουργίες του με την δική του ματιά, και εγκαθιδρύσει μονιμότερες σχέσεις με το κοινό του ή/και να διαχειριστεί καλύτερα τις υπάρχουσες. Από την άλλη μεριά, δίνεται η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της πόλης να κατανοήσει καλύτερα την δημιουργία και την παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου, αλλά και να επιδιώξει την αδιαμεσολάβητη σχέση με τον καλλιτέχνη.

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν ζωγραφική, σχέδιο, digital art, γλυπτά, εγκαταστάσεις, κατασκευές, εικαστικό αντικείμενο, κεραμικά, χαρακτικά, comics, design, χειροποίητο κόσμημα, επιτοίχια, φωτογραφία, ενώ, τόσο στα εγκαίνια, όσο και σε όλη την διάρκεια του οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στον χώρο της γκαλερί και στην διάθεση των επισκεπτών για συζήτηση, ξενάγηση στην τέχνη τους και αλληλεπίδραση, όπως και πληροφορίες για τον τρόπο απόκτησης έργων, καθώς σε αυτό το project η γκαλερί δεν αναλαμβάνει ρόλο πωλητή, και, οι επισκέπτες μπορούν να διαπραγματευτούν ελεύθερα την απόκτηση ενός έργου αποκλειστικά και μόνον με τον δημιουργό του!

Περισσότερες πληροφορίες για το project μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery έχει στόχο να δώσει βήμα σε κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, να ενθαρρύνει την ελεύθερη δημιουργία, αλλά και να πλαισιώσει τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της με πολλές διαφορετικές μορφές και είδη Τέχνης. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του χώρου ενθαρρύνεται η ζύμωση και ευνοείται η δημιουργία. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της ελληνική καλλιτεχνικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης. Την Myrό Gallery έχει ιδρύσει ο Σταύρος Μυρωνίδης, ιδρυτής & ιδιοκτήτης του Antiques House (www.antiqueshouse.gr), και διευθύνει ο Πάρης Καπράλος.

Ετικέτες