Myrό Gallery | Homotopia projects : Λάζαρος Πάντος & Μαρία Ιωαννίδου

H Myrό Gallery στο πλαίσιο της φιλοξενίας εικαστικών εκθέσεων του φεστιβάλ Homotopia παρουσιάζει την δουλειά της φωτογράφου Μαρίας Ιωαννίδου με τίτλο "Σώμα: Ελευθερία ή Ταμπού; Ομορφιά ή Τρόμος;" στον χώρο Myrό Vitrina, από τις 17 εως τις 30 Μαΐου 2012. Παράλληλα, στον χώρο Myrό Κόγχη παρουσιάζεται η πρωτότυπη δουλειά του Λάζαρου Πάντου με τίτλο OXIDE
.

H Μαρία Ιωαννίδου γράφει σε πρώτο πρόσωπο για την πορεία της: "Τόπος καταγωγή μου είναι το Κιλκίς, από όπου έφυγα όντας 18 ετών, προκείμενου να σπουδάσω φωτογραφία στην Θεσσαλονίκη. Το 2001 αποφοίτησα και έκτοτε η κύρια απασχόληση μου είναι η κάλυψη κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στη σχετικές με την φωτογραφία σπουδές μου, με οδήγησε η αγάπη μου για την φωτογραφία καθώς πιστεύω πως είναι από τους καλύτερους τρόπους έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων και απόψεων. Τέλος θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή καθώς ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό που πιστεύω και αγαπώ, γνωρίζοντας πολύ καλά πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας".

...και σημειώνει για το έργο της:

"Μπορούμε άραγε να ζήσουμε αληθινά δίχως κάτι να μας καλύπτει; Μέσα από την έκθεση των έργων μου στον χώρο Myrό Vitrina θίγονται θέματα αναφορικά με το άτομο και την διφυή προσωπικότητα του, που καλύπτεται τόσο από την γυναικεία όσο και από την ανδρική πλευρά που συνυπάρχουν μέσα στον καθένα από εμάς. Επιπροσθέτως, η έκθεσή αυτή θέλει να καταδείξει πως το γυμνό σώμα γίνεται ένα με την φύση από όπου και προέρχεται και πόσο ταυτίζεται μαζί της. Η απενεχοποίηση του γυμνού σώματος είναι ένας από τους κυρίως στόχους που τέθηκαν για την συγκεκριμένη δουλειά στα πλαίσια πάντα του Homotopia".
maria-iwannidou 2Λάζαρος Πάντος | OXIDE
Tο project του Λάζαρου Πάντου "OXIDE θα φιλοξενηθεί στον χώρο "Κόγχη" της γκαλερί, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τα έργα της ομώνυμης σειράς. Πρόκειται για ψηφιακά επεξεργασμένα έργα που διατηρούν τις υφές οξειδωμένων πλακών νταγκεροτυπίας της Nelly's -τα έργα της οποίας έχουν δωρηθεί στο Μουσείο Μπενάκη- πάνω στα οποία με την μέθοδο του double printing έχουν αποτυπωθεί κορμοί, σώματα και μυθολογικά τέρατα. Η σειρά διακρίνεται για την σωματότητα των ασπρόμαυρων φωτογραφιών που αποτυπώνονται, μέσα από τις οποίες ο εικαστικός δημιουργός αναζητά το "κάλλος".

lazaros-pantos-oxideΕγκαίνια: Πέμπτη 17 Μαΐιου
Διάρκεια έκθεσης: 17 – 30 Μαΐου
ΤΟΠΟΣ: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης Επικοινωνία: 2310-269187 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΩΡΕΣ.ΜΕΡΕΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00 / Τετάρτη & Σάββατο 11.00 – 15.00

Χορηγοί επικοινωνίας της έκθεσης είναι:
Arts & Antiques Magazine (http://artsantiquesmagazine.blogspot.com/)
Art Magazine (http://www.artmag.gr/)
in2life (http://www.in2life.gr/)