Ατομική Έκθεση Φώτης Σαγώνας " Ink and Blood / volume 1"

Το Kalos&Klio Showroom μένοντας πιστό στο πλαίσιο φιλοξενίας νέων δημιουργών παρουσιάζει τη δουλειά του Φώτη Σαγώνα με τίτλο ink and blood / volume 1 από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 23 Οκτωβρίου 2010.

Σχέδια από μελάνι σε χαρτί, ένα υβριδικό graphic novel, μια εγκατάσταση από ατσάλι και μεταξωτό σχοινί είναι μερικά μόνο από τα εικαστικά «επεισόδια» τα οποία συνθέτουν ένα γκροτέσκο τεχνητό τοπίο με ευθείες αναφορές σε συστήματα αναπαραστάσεων, σχέδια ανατομίας και μηχανικά πρότυπα.

Ο Φώτης Σαγώνας συνεχίζοντας να διερευνά τα όρια της σχεδιαστικής πράξης, εκτρέπεται αυτή τη φορά σε μια αφήγηση χαοτική και λαβυρινθώδη όπου η αναζήτηση νοήματος μοιάζει να μεταλλάσσεται συνεχώς τόσο σε διάθεση για δράση όσο και σε πρόθεση για αναπαράσταση.

[?] Ένα τέτοιο «continuum» νομίζω πως διερευνά ο Φώτης Σαγώνας. Στην πιο μαύρη εκδοχή του. Μαύρη, όχι τόσο σε πεισιθάνατη διάθεση, όσο σε μαύρο χιούμορ, που υποσκάπτει την ίδια τη νοσηρότητα περιγραφών και εικόνων. Όπως μ? εκείνο το γδαρμένο ανθρωπάκι με τους μεταλλαγμένους ταρσούς, που έχουν κάτι από πόδι πτηνού κι από ρίζες δέντρου, απειλούμενο από μια κάνη πιστολιού. Μόνο με απειλή πιστολιού, πλέον, η ζωγραφική επιστρέφει στις ρίζες της![?]

Πέτρος Μαρτινίδης / από το κείμενο του καταλόγου της έκθεσης

N005

Πληροφορίες:

Φώτης Σαγώνας με τίτλο ink and blood / volume 1

Διάρκεια Έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, 19:00-23:00μ.μ

Χώρος: Kalos & Klio Showroom

Τσιμισκή 96, Θεσσαλονίκη

t.+30 2314 007167

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.