"Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα - ΙΙ"

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, μεγάλη εικαστική έκθεση με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα - ΙΙ" την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, στις 20:00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα "Γ. Ιακωβίδης".

Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες νέων κυρίως καλλιτεχνών, σε μία δύσκολη εποχή όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Τα Ελληνικά χρώματα, γίνονται Ειρηνικά χρώματα στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία των νέων καλλιτεχνών και διαπερνούν ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική ειρήνη, φιλιά και συναδέλφωση των λαών.

eliaΤαυτόχρονα με τη μεγαλειώδη αυτή έκθεση, διοργανώνεται ένα πρωτότυπο διαδικτυακό project στο internet, με τίτλο "Ένα φύλλο Ελιάς", ενταγμένο στα φετινά καλλιτεχνικά "Δρώμενα Τέχνης" για την Ειρήνη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού. Το φύλλο ελιάς καθώς και το περιστέρι, έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως σύμβολα της Ειρήνης. Σε αυτό το πρωτοπορικό project έχουν καλεστεί καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, στέλνοντας μία φωτογραφία του έργου τους με συνθέσεις φύλλων ελιάς, για να παρουσιαστεί στο ειδικά διαμορφωμένο site στο διαδίκτυο. Με τη συμμετοχή τους αυτή, ο κάθε καλλιτέχνης και το δημιούργημα του αποτελεί συμβολικά, "ένα φύλλο ελιάς", για την παγόσμια ημέρα Ειρήνης.

___Ο δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης στο σύντομο χαιρεστισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

"...Η Ειρήνη υπήρξε πάντοτε προϋπόθεση της πολιτιστικής δημιουργίας. Αν ο εικοστός αιώνας σημαδεύτηκε από καταστροφικούς πολέμους και από την έξαρση της βίας σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας, για τον εικοστό πρώτο αιώνα ευχή και ελπίδα όλων μας, είναι να αποτελέσει αιώνας Ειρήνης, συνύπαρξης, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών, των εθνών και των πολιτισμών. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της Ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών. Απεικονίζει γλαφυρά τις ιδέες της αδελφότητας, της αλληλεγγύης και του πανανθρώπινου σεβασμού, που κυριαρχούν σημειολογικά στα έργα των δημιουργών, που εμπνέονται κι εστιάζουν στην οικουμενικότητα των αξιών που διέπουν τους πολιτισμούς της Ειρήνης.Τα Ελληνικά χρώματα, πρέπει και μπορούν να σταθούν οι καλλίτεροι πρεσβευτές πολιτισμού και ειρήνης εκτός των συνόρων της χώρας μας και η έκθεση αυτή με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα¨ το αποδεικνύει..."

Info:

Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Αίθουσα "Γ. Ιακωβίδης", Ακαδημίας 50, Αθήνα

τηλ: 210 3630706

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός

Διάρκεια: 15-24 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00π.μ - 20.00μ.μ & Κυριακή 10.00π.μ - 14.00π.μ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

www.artmag.gr www.culturenow.gr www.in2life.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΨΗ:

http://dromenatechnis.blogspot.com