«Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής»

«Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής» «Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής»

Το Πρόχειρο Θέατρο σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζουν το έργο «Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής» σε σκηνοθεσία – δραματουργική επιμέλεια Δέσποινας Γκάτζιου, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Μια παράσταση που επιχειρεί να αναδείξει την ακραία σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ανατολής και στον κόσμο της Δύσης, έτσι όπως με σοφή δεξιότητα, την καταγράφει ο Ευριπίδης στην ομώνυμη τραγωδία του και έτσι όπως με εφιαλτικό τρόπο συμβαίνει τώρα....

Ο ορθολογισμός τους Δυτικού κόσμου, που μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται από πράξεις συμφέροντος – και που ο έρωτας συνδυάζεται με το συμφέρον – προσωποποιείται στον γοητευτικό Έλληνα Ιάσωνα. Η Ανατολή, από την άλλη, ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της εξωτικής, βάρβαρης Μήδειας, της γυναίκας που τα αισθήματα και οι πράξεις της έχουνε ρίζες αρχέγονες, χθόνιες, απόλυτα ανορθολογικές και εντέλει καταστροφικές. «Δεν έχω λόγο να ζω» λέει η Μήδεια όταν παίρνει την απόφαση να πραγματοποιήσει το φρικτό έργο της «Γιατί δεν έχω πατρίδα, γιατί δεν έχω σπίτι – γιατί δεν έχω οδό να ξεφύγω από την κακιά μου μοίρα». Και ακριβώς το ίδιο λένε και οι σύγχρονες παλαιστίνιες βομβίστριες αυτοκτονίας, που είτε ζώνονται οι ίδιες τα εκρηκτικά, είτε ζώνουν με αυτά τα παιδιά τους πραγματοποιώντας τις αυτοκαταστροφικές και θανατηφόρες ενέργειές τους.
Στην παράσταση, ο λόγος της Μήδειας αντιπαρατίθεται με το λόγο των γυναικών αυτών έτσι όπως καταγράφεται στο βιβλίο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μπάρμπαρα Βίκτορ με τίτλο «Ο στρατός των Ρόδων».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία – Δραματουργική επιμέλεια: Δέσποινα Γκάτζιου
  • Βίντεο: Δώρα Μασκλαβάνου, Claudio Bolivar
  • Φωτισμός: Θωμάς Οικονομάκος
  • Υφαντό: Μαρία Γονίδου

Με την Δέσποινα Γκάτζιου
Σε βιντεοσκοπημένη παρουσία: Αιμίλιος Χειλάκης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

 

Πληροφορίες
«Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής»
από το Πρόχειρο Θέατρο
σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

Για τρεις μόνο παραστάσεις στις 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου 2015
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου : 21:15
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου : 21:15
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου : 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 10 Ευρώ
Μειωμένο: 5 Ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256 , (πάρκινγκ - δωρεάν, Ηλεκτρικός : Στάση Καλλιθέας).
Για κρατήσεις: στο 2109230918 και 2130240243

Περισσότερα για "Το Πρόχειρο Θέατρο":
www. Facebook.com/toprocheirotheatro
www.hellenicculture.org