«Μου λες αλήθεια;»

«Μου λες αλήθεια;» «Μου λες αλήθεια;»

Μετά από δύο σεζόν τεράστιας επιτυχίας, η ξεκαρδιστική κωμωδία «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» του Florian Zeller θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015.

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.

Το «ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;» είναι μια πανέξυπνη κωμωδία με θέμα την απιστία. Ο κεντρικός ήρωας έχει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του... κολλητού του φίλου. Κι από δω αρχίζει ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα! Ψέματα έξυπνα, ψέματα χαζά, ψέματα αστεία, ευρηματικά, ψέματα αχρείαστα.... και η αλήθεια κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει σαν την "μικρή Ελένη που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της"... περιμένοντας να’ ρθει η ώρα της να "λάμψει".
Ναι αλλά αν λάμψει αυτή, θα σκοτεινιάσουν οι ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι μια χαρά τα βόλευαν με τα ψέματα... διότι κακά τα ψέματα, η αλήθεια πονάει!

«Επειδή - όπως είναι φυσικό- έχουμε ασχοληθεί πολύ με το έργο, σας... προειδοποιούμε: Δεν είναι αυτό που φαίνεται! Εμείς, όσο το διαβάζαμε, τόσο μπερδευόμασταν! Δεν έχουμε καταλήξει πότε λένε αλήθεια, πότε ψεύδονται ή αν εννοούν αυτά που λένε οι ήρωες που ενσαρκώνουμε! Αυτή ήταν άλλωστε εξαρχής η πρόθεση του συγγραφέα. Υπονοούμενα, αφαιρετικός λόγος, παιχνίδι με τη λογική, τίποτα δεν μπαίνει στη θέση του, καμία παρεξήγηση δεν λύνεται, ένα finale μετέωρο- καμία σχέση με happy end- και όποιος κατάλαβε- κατάλαβε!»

Σπύρος Παπαδόπουλος

Μετά τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα παρουσιάσει από τον Νοέμβριο την παράσταση για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Κάππα.

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και ο κύριος με το σμόκιν, Στέλιος Πέτσος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

  • Σκηνοθεσία : Σπύρος Παπαδόπουλος
  • Μετάφραση : Νικολέτα Κοτσαηλίδου
  • Σκηνικά : Γιώργος Γαβαλάς
  • Κοστούμια : Μάκης Τσέλιος
  • Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
  • Μουσική : Παναγιώτης Τσεβάς

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;»
Florian Zeller {La verite}
Κωμωδία

Θέατρο Αριστοτέλειον
(Εθνικής Αμύνης 2, τηλ.: 2310 262 051)

Από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015
ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :
Τετάρτη : 20:15 λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη : 21:15
Παρασκευή : 21:15
Σάββατο: 18:15 & 21:15
Κυριακή : 20:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 18 ευρώ
Μειωμένο : 15 ευρώ (φοιτητικό και λαϊκή Τετάρτης)
Παιδικό : 10 ευρώ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ, 30 ΑΝΕΡΓΟΙ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ), ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έκθεση εικόνων


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία) «Caveman» του Rob Becker »