Cirque du Soleil, «Quidam»

Cirque du Soleil, «Quidam» Cirque du Soleil, «Quidam»

Σε 12 ημέρες ακριβώς το ένα και μοναδικό "Τσίρκο του Ήλιου" επιστρέφει στην πόλη μας με μία νέα υπερπαραγωγή, το φαντασμαγορικό Quidam. Ένα Cirque du Soleil όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ, σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία. Εκεί όπου τα όνειρα ζωντανεύουν και οι φυσικοί νόμοι καταργούνται. Από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ο.Α.Κ.Α. και 30 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014 στην Θεσσαλονίκη. 

«Quidam» στα λατινικά σημαίνει «ανώνυμος ταξιδιώτης». Ένας ταξιδιώτης που κάνει ένα μοναδικό ταξίδι, προς το κέντρο της ύπαρξης του. Ένα ταξίδι στη φαντασία ενός μικρού κοριτσιού, της μικρής Zoe, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε μια μαγευτική χώρα με έντονα συναισθηματικό περιβάλλον που υπόσχεται να ενθουσιάσει και να συγκινήσει. Σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές του Cirque du Soleil, το Quidam δεν μεταφέρει τους θεατές σε έναν φανταστικό και παράλληλο κόσμο, αλλά πραγματεύεται τον δικό μας, καθημερινό και ανθρώπινο. Τα επιβλητικά σκηνικά δεν θυμίζουν γοτθικού τύπου μνημεία αλλά η μινιμαλιστική εναέρια αψίδα πάνω από την σκηνή παραπέμπει σε ένα αεροδρόμιο, ώστε να υποδέχεται και να αποχαιρετά όλους όσοι περνούν από εκεί. Η μουσική, βασικός συντελεστής στο Cirque du Soleil, δεν έχει μπαρόκ ύφος όπως ίσως μας έχει συνηθίσει, αλλά μια ηλεκτρονική και πιο σύγχρονη διάθεση.
Όλα αυτά συντελούν με τον τρόπο τους σε ένα εκθαμβωτικό show «νεότερης γενιάς» που σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Kαι ενώ πλησιάζουν οι μέρες σημειώστε τα στοιχεία και τους αριθμούς που δείχνουν το μέγεθος της παραγωγής αυτής:

26 νταλίκες μεταφέρουν το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής της παράστασης. Σκηνικά βάρους 142 τόνων. Η τεράστια μεταλλική εναέρια αψίδα είναι κατασκευασμένη από πέντε αλουμινένιες ράγες συνολικού μήκους 120 ποδιών. Ο κάθε συρμός έχει δύο τρόλεϊ που τρέχουν από το ένα άκρο της δομής στο άλλο. Το ένα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τους καλλιτέχνες και τον ακροβατικό εξοπλισμό και το άλλο για να ψηλώνει ή να χαμηλώνει το επίπεδο στην κατάλληλη θέση για το κάθε νούμερο.
Το δάπεδο της σκηνής αποτελείται από μέρη αλουμινίου και καουτσούκ διάτρητου ώστε να δημιουργεί ειδικά εφέ. Πάνω από 200.000 διατρήσεις – φωτιστικές πηγές υπάρχουν που συντελούν στον φαντασμαγορικό χαρακτήρα της παράστασης.

Το Quidam είναι η πρώτη παράσταση του Cirque du Soleil στην οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά ρούχα, πάντα βέβαια προσαρμοσμένα κατάλληλα, ώστε να είναι λειτουργικά και να εξυπηρετούν τις ακροβατικές σκηνές. Τα παλ χρώματα που επιλέχθηκαν για τα κοστούμια δίνουν έναν συγκινητικό τόνο και συντελούν δραματουργικά στην ατμόσφαιρα της παράστασης. Το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για όλα σχεδόν τα κοστούμια είναι το λινό για να προσδίδει την καθημερινή χρήση ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και δέρμα, γιούτα, μαλλί βελούδο και 42 είδη βαμβακιού.

200 ζευγάρια παπούτσια που καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα, 1500 χειροποίητα κουστούμια, , από τα οποία κάθε καλλιτέχνης φοράει από 2 έως 7 ανάλογα με τις σκηνές στις οποίες συμμετέχει. Κάθε κοστούμι είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και υπάρχουν δύο εφεδρικά για τον κάθε ρόλο. Τα κοστούμια του θιάσου Banquine στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος της παράστασης έχουν το ίδιο σχέδιο αλλά διαφορετικά χρώματα. Στην πρώτη τους εμφάνιση, είναι πολύχρωμα, αντιπροσωπεύοντας χαρακτήρες σε έναν πραγματικό κόσμο. Στη δεύτερη εμφάνιση, τα χρώματα των κοστουμιών είναι λιγότερο έντονα, συμβολίζοντας την ζωή μετά τον «πόλεμο». 500 αξεσουάρ, 20 περίπλοκες περούκες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά μαλλιά και 30 καπέλα συμπεριλαμβανομένου και το στρογγυλού καπέλου που φοράει η μικρή Ζωή για να μπει στον μαγικό κόσμο του Quidam.
Σε όλα αυτά προσθέστε και τα μουσικά όργανα, τα φωτιστικά και ηχητικά μηχανήματα νέας και υψηλής τεχνολογίας, χιλιάδες μέτρων καλωδιώσεις, στηρίγματα, πλυντήρια, στεγνωτήρια, μαγειρεία, ψυγεία, αίθουσες μασάζ και ιατρικού ελέγχου, γυμναστήρια. Φυσικά εντυπωσιακό είναι και το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται για αυτή την μεγάλη παραγωγή: 230 άνθρωποι, 50 καλλιτέχνες και 180 τεχνικοί, προπονητές, μασέρ, γυμναστές, μάγειρες, που θα πλαισιωθούν στην Ελλάδα από 200 επιπλέον άτομα (τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό).

Ένας ολόκληρος κόσμος λοιπόν μεταφέρεται από τόπο σε τόπο, γεμάτος χρώματα και μοιράζοντας χαρά και ελπίδα. Ο κόσμος του Quidam που θα είναι κοντά μας σε λίγες μέρες, από τις 20 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ο.Α.Κ.Α!

Πληροφορίες
CIRQUE DU SOLEIL
«QUIDAM»

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ - Ο.Α.Κ.Α.
20 – 28 Σεπτεμβρίου 2014
11 παραστάσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Π.Α.Ο.Κ. SPORTS ARENA
30 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2014
8 παραστάσεις

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ηλεκτρονικά από το www.lavris.gr

Τιμές εισιτηρίων: V-VIP: 95€ | VIP: 75€ | Α' Ζώνη: 65€ | Β' Ζώνη: 55€ | Γ' Ζώνη: 45€ | Δ' Ζώνη: 35€
Φοιτητικά – παιδικά εισιτήρια με έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες.
Ειδική τιμή για κατόχους κάρτας ανεργίας στην Ζώνη Δ': 28€
Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων ανάλογα με τον αριθμό

ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 20/9: 17:30 – 21:00
Κυριακή 21/9: 13:30 – 17:00
Τρίτη 23/9: 20:30
Τετάρτη 24/9: 20:30
Πέμπτη 25/9: 20:30
Παρασκευή 26/9: 20:30
Σάββατο 27/9: 17:30 – 21:00
Κυριακή 28/9: 13:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρίτη 30/9: 20:30
Τετάρτη 1/10: 20:30
Πέμπτη 2/10: 20:30
Παρασκευή 3/10: 20:30
Σάββατο 4/10: 17:30 – 21:00
Κυριακή 5/10: 13:30 – 17:00