Δάσος, Βαθύ και σκοτεινό

Μάξιμος Μουμούρης και Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου Μάξιμος Μουμούρης και Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου το έργο του Neil La BUTE «ΔΑΣΟΣ, ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ», σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, με τους Μάξιμο Μουμούρη και Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

Σε μονοπάτια δαιδαλώδη δύο αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή. Αποκλεισμένοι σε μια καλύβα: αυτή διανοούμενη κοσμήτωρ των ανθρωπιστικών επιστημών στο τοπικό κολέγιο, και αυτός ένας χειρώνακτας με κάποια ενδιαφέροντα, περπατούν στα κακοτράχαλα μονοπάτια του δάσους τους. Του δάσους της μνήμης τους, των πόθων τους, των απωθημένων τους...της αλήθειας τους.
Ανεξιχνίαστο, σκοτεινό, άγνωστο και άρα επικίνδυνο. Παραπαίουν και ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους. Διαπραγματεύονται τα συντρίμμια της ζωής τους και προσπαθούν να βρουν μια αχτίδα φωτός μέσα σε στο πηχτό σκοτάδι.
Το συνειδητό και το ασυνείδητο αποκαλύπτονται μέσα σ' αυτή τη νύχτα που η βροχή ξεπλένει ένοχες και ανομολόγητα πάθη και οι αστραπές φωτίζουν στιγμιαία το βαθύ και σκοτεινό δάσος της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι ήρωες, άλλες φορές σε μια λυσσαλέα σύγκρουση μεταξύ τους και άλλες πιασμένοι χέρι-χέρι περπατάν αυτό το βαθύ σκοτεινό μονοπάτι της γνώσης (κυρίως της αυτογνωσίας τους) τη στιγμή που οι λύκοι αλυχτούν γύρω τους.

Ο Neil LaBute (γνωστός στο Ελληνικό και παγκόσμιο κοινό και από άλλα έργα που έχουν γίνει και ταινία-the shape of things) με το ιδιόρρυθμο, ανατρεπτικό του χιούμορ, που του αρέσει να δοκιμάζει την αντοχή της λεπτής διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στο καλό και το κακό την οποία ο καθένας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να την περάσει. Εκκινώντας από την φιλοσοφία του Thomas Hobbes1 αγγίζει τον David Mammet και ενώνει τα κομμάτια του παζλ του Αμερικάνικου θεάτρου από τον Ο' Νηλ μέχρι τον Williams και τον Alby. Το Δάσος βαθύ και σκοτεινό είναι ένα εφιαλτικό παραμύθι. Ένα «Χανσελ και Γκρετελ» επικίνδυνο και αγωνιώδες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

  • Μετάφραση : ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΖΟΤΖΟΛΑΚΗ
  • Σκηνοθεσία : ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
  • Δραματουργός : ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
  • Σκηνικό – Κοστούμια : ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
  • Μουσική : ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Μάξιμος Μουμούρης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες

«Δάσος, Βαθύ και σκοτεινό»
Του Neil La BUTE

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 2108656004 και 210-8624392
http://www.topos-allou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 19.30
Πέμπτη 21.00
Παρασκευή 21.00
Σάββατο 21.00
Κυριακή 19.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Ανέργων, συνταξιούχων : 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 110 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: Παρασκευή 7/12 (16.40) για Κυριακή 9/12

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες Παράστασης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Ο Γλάρος..» του Α. Τσέχωφ Caveman »

141 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:3553 ΘΕΜΕΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 00:40 δημοσιεύθηκε από ΘΕΜΕΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

    Το θέλω!!!!!!! thanks!

  • ID:3537 σοφια  μαρινου Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 16:06 δημοσιεύθηκε από σοφια μαρινου

    δασος βαθυ και σκοτεινο....να το δω μπορω? μια προσκληση θαναι οτι καλυτερο!

  • ID:3526 ΒΙΒΗ Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 13:59 δημοσιεύθηκε από ΒΙΒΗ

    ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  • ID:3516 Αλέξης Κοντός Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 12:56 δημοσιεύθηκε από Αλέξης Κοντός

    Καλή επιτυχία

  • ID:3508 Βασιλική Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 12:11 δημοσιεύθηκε από Βασιλική

    Πολύ καλή παράσταση