Άρρητη Κόρη

Η ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση ''Άρρητη Κόρη'' στο Φεστιβάλ Αισχυλείων (Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας) την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση είναι μία περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη της προηγούμενης καλλιτεχνικής δουλειάς της χορογράφου «Δυτικά Βήματα στα βήματα της Ιεράς Οδού» και αναφέρεται στην τριπλή υπόσταση της Περσεφόνης. Η Περσεφόνη ως έφηβη, ως τρομερή σύζυγος του Άδη, και ως τραγική μάνα του Ζαγρέως (Διονύσου).

Η πλοκή ξεδιπλώνει το δράμα της ανθρώπινης φύσης όπου το αγαθό και το κακόβουλο, το θετικό και το αρνητικό, το συνειδητό και το ασυνείδητο, το ανθρώπινο και το θεϊκό συνομιλούν δημιουργώντας το χώρο και τη διαδρομή της ψυχικής Κάθαρσης.

Η παράσταση είναι μία σύνθεση από σωματικό θέατρο σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές χορού όπως ο χορός butoh, ο σύγχρονος χορός και ο κινητικός αυτοσχεδιασμός. Το κινητικό αυτό λεξιλόγιο, μαζί με το λόγο, με τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ψαλτική τέχνη και την ηλεκτρονική μουσική, σε συνδυασμό με την εικαστική εγκατάσταση συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του αρχαίου δράματος και της σύγχρονης τέχνης. Το έργο αυτό σε μία σύγχρονη και πολυδιάστατη δομή λειτουργεί ως ένας καμβάς συνάντησης των διαφορετικών τεχνών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να στραφεί στην αυτογνωσία για να ξαναβρεί τον αληθινό του εαυτό.

Κείμενα: Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα μετάφραση Δημήτρης Παπαδίτσας και Ελένη Λαδιά, Δημήτρης Παπαδίτσας «Άπαντα», Ελένη Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα», «Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα».
Σκηνοθεσία, χορογραφία, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση Αιμιλία Μπουρίτη.

arrhth-korh4

Συντελεστές

  • Χορευτές performers: Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη, Αιμιλία Μπουρίτη
  • Ηθοποιός performer: Παναγιώτης Γαρμπής
  • Μουσικοί performers: Τάσος Φωτίου, Γιώργος Κατσάνος
  • Ψαλτική: Νίκος Στάθης
  • Κατασκευή μάσκας: Γιώργος Μαυρίκος
  • Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη
  • Φωτισμός: Σοφία Αλεξιάδου
  • Κουστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
  • Ηχοληψία: Δημήτρης Δημόπουλος


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠ'ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
17/07/2012 έως 09/09/2012
Πολυχώρος REDDOT Ευμολπιδών 24 & Τριπτόλεμου, Γκάζι.

• Εικαστική εγκατάσταση και βίντεο, Αιμιλία Μπουρίτη χορογράφος & εικαστική καλλιτέχνιδα
• Φωτογραφία Βούλα Ανδρώνη

Εικαστική εγκατάσταση και έκθεση φωτογραφίας στον Πολυχώρος REDDOT με υλικό από το οδοιπορικό της Αιμιλίας Μπουρίτη κατά μήκος της Ιεράς Οδού και από το χοροθεατρικό δρώμενο «Άρρητη Κόρη» από την «Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία».

29/08/2012
Πολυχώρος REDDOT Ευμολπιδών 24 & Τριπτόλεμου, Γκάζι.

Λογοτεχνική συζήτηση με την Ελένη Λαδιά
Η λογοτέχνης Ελένη Λαδιά κάνει μία ανάλυση της Ιεράς Οδού και των κειμένων της παράστασης ''Άρρητη Κόρη'', σε μία ανοιχτή συζήτηση με την «Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία» και με το κοινό.
Τα κείμενα της παράστασης αποτελούνται από μέρη του Ομηρικού ύμνου στη Δήμητρα, και από τα βιβλία της Ελένης Λαδιά "Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα", "Μυθολογικά παράδοξα και ένα διήγημα" καθώς και αποσπάσματα από τα "Άπαντα" του ποιητή Δημήτρη Παπαδίτσα.


Φωτογραφίες παράστασης:



Πληροφορίες
«Άρρητη Κόρη»
χοροθέατρο
Φεστιβάλ Αισχυλείων 5.09.2012

"Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία"
emiliabouriti.wordpress.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΣΧΥΛΙΩΝ
Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Τρίτη 21.00 για Τετάρτη 10/4