Τρωάδες στο Θέατρο Ακαδήμεια

Ο θίασος Κώδικας μετά την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, την όπερα Madama Butterfly του Puccini, και τους Δαίμονες του Λαρς Νορέν, επανέρχεται στο αρχαίο δράμα, προτείνοντας μια εντελώς νέα, απελπισμένα αισιόδοξη ανάγνωση των Τρωάδων του Ευριπίδη.

Μόνο για 15 παραστάσεις από τις 1 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2012 στο Θέατρο Ακαδήμεια.

θίασος ΚώΔΙΚΑΣ
Τρωάδες [Emergency Landing]
Ο πόλεμος έχει μόλις τελειώσει. Οι νικητές έχουν σφάξει όλους τους άντρες. Μακελειό, λεηλασίες, βιασμοί, ιεροσυλίες. Στο ξωκλήσι του αεροδρομίου, οι τελευταίες αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να τις φορτώσουν στα αεροπλάνα για την Ελλάδα. Μαζί τους και η πρώην βασίλισσα Εκάβη, άρρωστη και καθηλωμένη, παρακολουθεί τις τελευταίες αγριότητες των Ελλήνων εις βάρος της οικογένειας και της χώρας της. Ανήμπορες να δράσουν, ανήμπορες να κατανοήσουν, αντιμέτωπες με κάθε είδους θάνατο, πασχίζουν να βρουν ένα λόγο για να επιβιώσουν. Στον ελάχιστο χρόνο που τους απομένει, αναγκάζονται να σκεφτούν: Τι 'ναι θεός, τι μη θεός, και τι τ' ανάμεσό τους;
Και τότε, ανοίγεται μπροστά τους η πραγματική άβυσσος. Αλλά και το φως.
trwades 3Μετάφραση: Θανάσης Βαλτινός
Σκηνοθεσία: Πάνος Παπαγεωργόπουλος
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Σκηνογραφία: Ανδρέας Σκούρτης
Ενδυματολογία: Έφη Ζυγούρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Στεργίου

Παίζουν: Αγγελική Λεμονή, Φανή Παναγιωτίδου, Αντιγόνη Φρυδά, Μελίνα Γαρμπή, Νατάσα Ζαγκλή, Δανάη Βογιατζή, Ξένια Αλεξίου, Λία Καράμπελα, Ξανθή Σπανού, Δήμητρα Τζιμούρτου, Βασίλης Γεωργοσόπουλος
trwadesΠληροφορίες:
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 1η Ιουνίου έως 1η Ιουλίου 2012
Παραστάσεις: Πέμπτη- Παρασκευή - Σάββατο – Κυριακή στις 21.15
Χώρος: Θέατρο Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5125600
Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 15 €, Φοιτητικό: 10 €, Ατέλειες /Ανεργίας 5 €
Διάρκεια παράστασης: 120'
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα-Τρίτη - Τετάρτη και Πέμπτη μεσημέρι αντίστοιχα, για τις παραστάσεις που έχει τις Π-Π-Σ-Κ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Béjart Ballet Lausanne Τζουζέππε Βέρντι: Τροβατόρε »