«Οίκοι Ανοχής»

Η Ομάδα Επτά παρουσιάζει τηv Devised Θεατρική παράσταση "Οίκοι Ανοχής" στο Bios, αίθουσα Basement κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 27 Ιανουαρίου 2012 και για 12 παραστασεις.

Που κατοικώ και τι ανέχομαι σήμερα? Τι πουλάω και ποιος μ΄ αγοράζει? Σε τι νόμισμα θα γίνει η συναλλαγή?

Τι θα μπορούσε σήμερα να είναι ένας οίκος ανοχής.... Ίσως ένας ενδιάμεσος χώρος.. Ένας χώρος ανάμεσα στην¨ πραγματική¨ ζωή και την αξία της .Εκεί που τελικά αιωρούμαστε όλοι μας. Μια νοητή γραμμή πάνω στην οποία ισορροπούμε ή πέφτουμε, βοηθάμε κάποιον ή τον σπρώχνουμε.

Έξι ηθοποιοί, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις προσδοκίες τους ... Πώς δρουν, και τι ανέχονται; Τι πουλάνε και ποιος τους αγοράζει; Οίκος ανοχής γίνεται το σώμα τους, η πατρίδα τους, η θρησκεία τους, η ζωή τους η ίδια. Η προσευχή, ο εθνικός ύμνος, ο έρωτας, η εργασία είναι πράξεις ουδέτερες ?

«... Κατεδαφίζουν τον οίκο μου. Να το ανεχτώ;»


Η ομάδα, αυτή την φορά ερευνά την δυνατότητα δημιουργίας θεατρικής ενότητας, τόσο σε επίπεδο συνδυασμού ετερόκλητων κειμένων, όσο και στην αυτόνομη παρουσία εικαστικού καλλιτέχνη, με έναν κοινό άξονα . Τους οίκους ανοχής, έτσι όπως σήμερα θα μπορούσαν να οριστούν.

Η Ομάδα Επτά δημιουργήθηκε το 2003. Χρησιμοποιεί μεθόδους από το θέατρο της επινόησης. Δράσεις που στηρίζονται σε οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς, με έμφαση στην οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, την σκηνική αξιοποίηση του ελεύθερου συνειρμού καθώς και θεατρικών, λογοτεχνικών ή άλλων κειμένων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό παράστασης, την ανάκληση δράσεων της καθημερινότητας, την ανάγκη της συμμετοχής των ερμηνευτών σε ένα πολυδιάστατο και αποσπασματικό παρόν, που δημιουργεί έναν καμβά ποικίλων συναισθημάτων, ενεργειών και μηνυμάτων στην σκηνή.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Ελεάνα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σοφία Λιάκου, Μάριος Παναγιώτου, και Βαγγέλης Παπαδάκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη και Μιχάλης Γεωργίου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Γεωργίου, Ξένια Καλαντζή
Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Απέργη
Σκηνικά – Κουστούμια - Φωτισμοί: Αγγελική Μπόζου
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Σύμβουλος Δραματουργίας: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Παραγωγή: Ομάδα Επτά
oikoi anoxis teltelΠληροφορίες:
Πρεμιέρα: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 , στις 21:00
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Αίθουσα: Basement, Βios
Πειραιώς 84 & Σαλαμίνος, Αθήνα 10435, τηλ. 210 3425335, φαξ. 210 3425336
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€ -
Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Aτέλειες ΣΕΗ: 10€
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Βios (Πειραιώς 84 & Σαλαμίνος)
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Επιπλέον προσκλήσεις για το ΣΚ 25 και 26/2/12. Δηλώστε συμμετοχή και οι κληρώσεις θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα αντίστοιχα για τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου!!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «M. Butterfly» του DAVID HENRY HWANG Σαν βροχή »