«Μις Τζούλια»

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ επαναλαμβάνει, λόγω μεγάλης επιτυχίας, το κλασσικό έργο του Στρίντμπεργκ «ΜΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» σε μία ρηξικέλευθη διασκευή του πολύ γνωστού στο ελληνικό κοινό, Πάτρικ Μπάρμπερ (Closer, Ο Δον Ζουάν στο Σόχο), από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και για 30 μόνο παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη.
Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών.
Η επέμβαση και η αλλαγή του Μάρμπερ είναι ότι μεταφέρει τη δράση της τραγωδίας του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», από την κουζίνα ενός αρχοντικού στη Σουηδία του 1888, όπου διαδραματίζεται το πρωτότυπο, στην κουζίνα μιας αριστοκρατικής έπαυλης στα περίχωρα του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου του 1945, τη βραδιά που το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μετά τον πόλεμο εκλογές με μια σαρωτική νίκη σ' ολόκληρη την Αγγλία, που έμεινε στην ιστορία.
miss julie1Η αριστοκράτισσα Τζούλι (ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ), ο υπηρέτης/σοφέρ Τζον (ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ) και η μνηστή του/μαγείρισσα Χριστίνα (ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ) βρίσκονται μέσα στη λαίλαπα της πάλης των τάξεων αλλά και της ανελέητης σύγκρουσης αρσενικού και θηλυκού.
Το έργο στη διασκευή του Μπάρμπερ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2011 σε παραγωγή του Τόπος Αλλού στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Σκηνικό, Μουσική επιμέλεια: ΜΙΝΑ ΑΔΑΜΑΚΗ
  • Κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
  • Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
  • Τζούλια: ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
  • Τζων: ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
  • Χριστίνα: ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
«ΜΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ»
του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε διασκευή του Πατρικ Μπάρμπερ
Κεντρική σκηνή
Από 28 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 20.00
Πέμπτη 21.30
Παρασκευή 21.30
Σάββατο 19.00 και 21.30
Κυριακή 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 20€
Φοιτητικό: 15€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 2108656004 και 210-8624392
http://www.topos-allou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Παρασκευή 30/9 (13.00) για την παράσταση του Σαββάτου 1/10 (19.00)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Γίνε το μωρό μου» «Ο Ένατος Γάμος» »