«Οθέλλος»

Ο Γιώργος Κιμούλης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Culture Factory, θα παρουσιάσουν φέτος το καλοκαίρι το έργο του Σαίξπηρ «Οθέλλος».

Πρόκειται για μιαμεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον ΓιώργοΚιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσσιος), και ενώ θαπλαισιώνονται από ένα θίασο 10 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών.

Η μετάφραση και ησκηνοθεσία είναι των Γιώργου Κιμούλη - Κωνσταντίνου Μαρκουλάκητα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου.

_MG_0913a

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στο Θέατρο Badminton στις 22 Ιουνίου 2011 και ακολουθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος τουδιαφορετικο.Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμουστρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξουυπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ? τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα.

Ο Οθέλλος γράφτηκεπερίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ Άμλετ, Μάκβεθ καιΒασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.

_MG_0741a

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης ? Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης ? Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κινησιολογική επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δώρα Στυλιανέση
Οργάνωση Παράστασης: Βαρβάρα Μερτύρη

Στην παράσταση επίσης συμμετέχουν: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία, Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα.

 

Πληροφορίες
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

22, 23, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ: 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ 23 ΕΥΡΩ
  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 17 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Δευτέρα  20/6 (15.00) για Τετάρτη 22/6