Λεωφορείο ο Πόθος

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει από την , μετά τις πολύ πετυχημένες παραστάσεις στην Πάτρα, το έργο του Τέννεσση Ουίλλιαμς , σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, στο θέατρο .


Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου και ένα από τα κορυφαία έργα του Αμερικανού συγγραφέα.

Το «ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ» είναι μία ιστορία έρωτα, πάθους, και αισθησιασμού, στην ατμόσφαιρα των φτωχογειτονιών της Νέας Ορλεάνης, στις όχθες του Μισισιπή, υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ?

1KATIA_GEROY_ALEXANDROS_MPOYRDOYMHSΕκεί φτάνει, με το λεωφορείο ο «Πόθος» η Blanche, μία ευαίσθητη, ώριμη γυναίκα αλλά ακόμα πολύ ελκυστική. Προορισμός της είναι το σπίτι της μικρότερης αδελφής της Stella και του συζύγου της Stanley Kowalski. Η Blanche εγκαθίσταται στο σπίτι του ζευγαριού, δημιουργεί με τη φαντασία της έναν διαφορετικό κόσμο και ζει με τις αναμνήσεις της? Η κόντρα της Blache με τον προσγειωμένο και σκληρό Stanley, ο οποίος δεν αντέχει τις ονειροπολήσεις της, κρύβει έναν απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό, που αναπόφευκτα βγαίνει στην επιφάνεια.

1GIANNHS_KOTSARINHS_IWSHF_IWSHFIDHS_ALEXANDROS_MPOYRDOYMHS_DHMHTRHS_MOSXOSΤο έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στις 3 Δεκεμβρίου του 1947 στο Ethel Barrymore Theater της Νέας Υόρκης. Το 1949 παρουσιάστηκε στην Αθήνα, από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, με την Μελίνα Μερκούρη- Blanche και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο- Stan.

Το 1951 ο Kazan μετέφερε την υπόθεση στο σινεμά, και δημιούργησε έναν κινηματογραφικό θρύλο, κρατώντας τον τόσο ταιριαστό νατουραλιστικό Marlon Brando στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ την Blanche υποδύθηκε μοναδικά η Vivien Leigh που κέρδισε Oscar ερμηνείας.

ΣΥΝΤΕΝΕΣΤΕΣ:
  • Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
  • Σκηνοθεσία: Βασίλης ΝΙκολαΐδης
  • Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ
  • Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δημήτρης Μόσχος
  • Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
  • Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μπουρδόπουλος
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμάς Γκαγκάς

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης):
Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δημήτρης Μόσχος, Κωνσταντίνος Φάμης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κάτια Γέρου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Θωμάς Γκαγκάς

Πληροφορίες
«ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ»
του Τέννεσση Ουίλλιαμς


Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα
τηλ. 210-7210045

Από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου
μέχρι την Κυριακή 27 Μαρτίου


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη (Λαϊκή Απογευματινή): 20.00
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Σοφία Μαυρίδη
Τηλέφωνα: 2610-623730 και 6974706959
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Τηλέφωνα: 210-9583571 και 6974729382
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To Art magazine δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κληρώσεις Τρίτη 8/2 & Τετάρτη 9/2 (ώρα 13.00) για τις παραστάσεις αντίστοιχα της Πέμπτης 10/2 και Παρασκευής 11/2