«Ένα Βότσαλο στη Λίμνη»

Το Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ, για την φετινή σεζόν 2010-2011, πιστό στην ποιότητα και διαχρονικότητα των Ελληνικών έργων, επέλεξε να παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό, την κωμωδία των A.Σακελλάριου - Χ. Γιαννακόπουλου «Ενα βότσαλο στη λίμνη», σε σκηνοθεσία Παύλου Χαικάλη.

Η επεξεργασία κειμένου έχει γίνει απο τον Κώστα Τσιάνο, τα σκηνικά και κοστούμια απο τον Αγγελο Μέντη και την μουσική του έργου γράφει ο Διονύσης Τσακνής. Η έναρξη των παραστάσεων προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου 2010.

Η υπόθεση του έργου

Το έργο διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1952. Ο Επιχειρηματίας Μανώλης Σκουντρής είναι ένας πιστός και καλός σύζυγος. Εχει όμως ένα φοβερό ελάττωμα και αυτό είναι η τσιγγουνιά του. Η σύζυγός του Βέττα τον αγαπάει και υπομένει, αλλά πολλές φορές την φθάνει στα όρια της. Ο Σκουντρής έχει συνέταιρο τον Γιώργο, που τρελένεται για τον ποδόγυρο. Μια μοιραία σύμπτωση, γίνεται η αιτία που αλλάζει την καθημερινότητα της οικογένειας Σκουντρή και αποδεικνύει πώς οι αληθινές αξίες υπάρχουν δίπλα μας, αλλά πολλές φορές τις αγνοούμε, γιατί απλά τις θεωρούμε δεδομένες. Αρκεί όμως ένα βότσαλο για να ταράξει την ακύμαντη οικογενειακή λίμνη ? Την απάντηση θα την βρούμε μέσα απο την παράσταση που υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές ψυχαγωγίας και αυτογνωσίας, γιατί τα χρόνια μπορεί να περνάνε γρήγορα αλλά οι πραγματικές αξίες παραμένουν αναλλοίωτες.

votsalo_new

Το καλλιτεχνικό επιτελείο

Ο Παύλος Χαικάλης, θα υποδυθεί τον ρόλο του Μανώλη Σκουντρή, με σύζυγο την Αριέττα Μουτούση (στο ρόλο της Βέττας) και συνέταιρο τον Χάρη Σώζο (στο ρόλο του Γιώργου). Τις όμορφες Ελληνοαμερικάνες ΄Εβελυν και Μάργκαρετ θα υποδυθούν αντίστοιχα η Νικολέττα Καρρά και η Ιωάννα Ασημακοπούλου. Τον θίασο πλαισιώνουν, οι Φωτεινή Ντεμίρη, Θεόδωρος Ρωμανίδης, Γωγώ Κατσιανάκου.

Πληροφορίες
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
  • Τετάρτη: Λαϊκή απογευματινή - 19:15 μ.μ.
  • Πέμπτη: απογευματινή - 19:15 μ.μ.
  • Παρασκευή: βραδινή - 21:15 μ.μ.
  • Σάββατο: απογευματινή - 18:15 μ.μ. // βραδινή - 21:15 μ.μ.
  • Κυριακή: απογευματινή - 19:15 μ.μ.
Ημέρες και ώρες Ταμείου

Καθημερινά απο 10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00, εκτός Δευτέρας.
Τηλέφωνο ταμείου: 210 3609400

Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου 2010

Τιμές εισιτηρίων
  • Πλατεία: 23 ευρώ
  • Εξώστης ? Λ. Απογευματινή: 18 ευρώ
  • Φοιτητικό: 18 ευρώ

Άποψη του πρωταγωνιστή Παύλου Χαικάλη για το έργο «Ενα βότσαλο στη λίμνη» που ανεβαίνει για τη σεζόν 2010 2011 στο Θέατρο Γκλόρια.

«Κρίση. Πίεση. Απαραίτητα. Πρέπει. Λέξεις κλειδιά στη ζωή μας. Σε ποιά ζωή όμως; Να γίνουν όλα ένα τέλμα? Ένας βάλτος; Μια λίμνη; Τι αγαπάμε στη ζωή; Τι εκτιμούμε; Αγαπάμε το σωστό ή ενυπωσιζόμαστε απο το λαμπερό; Φτώχεια ή μιζέρια; Ανεση ή σπατάλη; Το περιττό κάνει την διαφορά; Και πώς ορίζουμε το περιττό; Ενα βότσαλο στα ήσυχα νερά της λίμνης, είναι ταραχή ή αντίδραση σκέψης; Επιδερμικά τσαλαβουτήματα ή αφύπνιση και επαναπροσδιορισμός; Η ζωή μας είναι μια λίμνη και πρέπει να μας οραματίζει τη θάλασσα. Δεν θέλουμε τα κύματα γιατί γοητευόμαστε απο την ηρεμία της. Ενα βότσαλο όμως χρειάζεται πάντα να μας θυμίζει την πορεία μας».

Παύλος Χαικάλης
Αθήνα 3/9/2010

Λίγα λόγια για τους Α.Σακελλάριο & Χ.Γιαννακόπουλο

Οι Α.Σακελλάριος & Χ.Γιαννακόπουλος, θέλησαν με την κωμωδία αυτή, να ταράξουν τα νερά της ακύμαντης οικογενειακής λίμνης, και το 1952 το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία, ανεβάζοντας στον κινηματογράφο, την ταινία «Ενα βότσαλο στη λίμνη» με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Ελλληνα κωμικό Βασίλη Λογοθετίδη.

Ο Α. Σακελλάριος γεννήθηκε στην Αθήνα (1913-1991). Δημοσιογραφικά ανήσυχο άτομο, παραμέρισε τις νομικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε πότε ως ρεπόρτερ, πότε ως χρονογράφος και πότε ως ευθυμογράφος, σε όλες τις μεγάλες Αθηναικές εφημερίδες. Το 1935 έγραψε το πρώτο θεατρικό του έργο με τον τίτλο «Ο βασιλιάς του Χαλβά». Εργάστηκε, επίσης, στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και έγραψε έργα για το θέατρο. Συνεργάστηκε κυρίως με το Χρήστο Γιαννακόπουλο κι έγραψε μόνος ή σε συνεργασία με αυτόν 200 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικά σενάρια. Γνωστότερα απ' αυτά είναι: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, Θανασάκης ο πολιτευόμενος, Δεσποινίς ετών 39, Η θεία απ' το Σικάγο, Δικοί μας άνθρωποι, Ένα βότσαλο στη λίμνη, Καλώς ήλθε το δολάριο, Τα κίτρινα γάντια, Όταν λείπει η γάτα, Η Σωφερίνα, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο, Αλίμονο στους νέους. Έγραψε επίσης 2000 τραγούδια, και είχε τιμηθεί με πολλά ελληνικά και ξένα βραβεία.

Ο Χ. Γιαννακόπουλος (1909 -1963) ήταν αυτοδίδακτος στην θεατρική συγγραφή αλλά αποδείχθηκε ώς ένας απο τους σημαντικότατους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής του, σεναριογράφος και δημοσιογράφος. Η πρώτη του εμφάνιση ώς θεατρικού συγγραφέα ήταν το 1929. Απο το 1939 άρχισε να συνεργάζεται στενά με τον Αλέκο Σακελλάριο στις επιθεωρήσεις και κωμωδίες, τραγούδια και κινηματογραφικά σενάρια, όπως: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, Ένας ήρωας με παντούφλες, Δεσποινίς ετών 39, Θανασάκης ο πολιτευόμενος, Ένα βότσαλο στη λίμνη, Αλίμονο στους νέους και σε άλλα έργα. Μόνος του έγραψε τις κωμωδίες Οι μεγάλοι και οι μικροί και Μια τσουκνίδα στις βιολέτες.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το art magazine θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Οι πρώτοι τυχεροί θα βρεθούν στην Γενική πρόβα (10/11), στην Πρεμιέρα(11/11) και στις 12/11! Όλη τη σεζόν μια φορά τον μήνα θα κληρώνουμε απο 10 διπλές προσκλήσεις!