Κενό.Κοινό.Καινό

Το Καινό είναι ό,τι καλύπτει ένα τεράστιο Κενό που νιώθει ένα πολυπληθές Κοινό.

Μια όμορφη και πλούσια γυναίκα κάθεται στο παράθυρο της, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Σταδιακά εγκαταλείπει την προσπάθεια και χάνεται μέσα στον εσωτερικό της κόσμο και τις αναμνήσεις ? φαντάσματα του παρελθόντος.

Μια Εβραία, παντρεμένη με καθαρόαιμο Γερμανό επιστήμονα, τις παραμονές του Β? Παγκοσμίου Πολέμου, αντιλαμβάνεται πως λόγω του μαινόμενου ρατσισμού, ο γάμος της διαλύεται και η ίδια κινδυνεύει να βρεθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Θα προσπαθήσει να αποδράσει στο εξωτερικό, κόβοντας τους δεσμούς της με το παρελθόν. Θα τα καταφέρει;

Ένας γέρος, μοναχικός άνδρας στη σημερινή Νέα Υόρκη περιμένει την έξωση από το διαμέρισμα του, επειδή οι παράξενοι θόρυβοι που κάνει ενοχλούν τους γείτονές του. Θα δεχθεί τη φανταστική επίσκεψη μιας επιτροπής από αυτούς για ένα τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μια απρόσμενη ανατροπή. Όμως, τι κρύβεται στο παρελθόν του;

Και τελικά τι είναι αυτό που συνδέει όλα αυτά τα πρόσωπα μεταξύ τους; Το έργο Κενό. Κοινό. Καινό. αποτελεί μια πρωτότυπη σύνθεση κειμένων, εικόνων, ήχων, μουσικής, θεάτρου, βίντεο και τεχνικών τσίρκου που επιμελήθηκε με ποιητική διάθεση ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.

Πρεμιέρα : Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στις 21.15 στον πολυχώρο Πείραμα

Από τις 8/4 ως 2/5 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 20.00 με δυνατότητα επέκτασης από 6/5 μέχρι 9/5. Στο Βαφοπούλειο, για τις τρείς παραστάσεις 14-16/5/10.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύνθεση ? Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Σκηνικά ? Ειδικές κατασκευές: Νίκος Παπαδημητρίου - Χριστίνα Περτσινίδη
Κοστούμια: Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης
Βίντεο: Δημήτρης Σαββαίδης
Φωτισμοί: Βαγγέλης Ξώνογλου
Μουσική επιμέλεια: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Ηχητική μπάντα: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Γραφιστικά: Χριστίνα Περτσινίδη
Τεχνική υποστήριξη: Πολυχώρος Πείραμα
Παραγωγή: Πολυχώρος Πείραμα, Θεατρική Έρευνα

ΠΑΙΖΟΥΝ

  • Κορίτσι στο Λουναπάρκ ? πλούσια κυρία: Σταματίνα Πέτση
  • Mistress of ceremonies ? ανώνυμη κυρία - SS: Στεργιάνα Τζέγκα
  • Master of ceremonies ? λοχαγός Φον Άσενμπαχ: Ορέστης Παλιαδέλης
  • Ασώματος κεφαλή 1 ? Γέρος στη Ν. Υόρκη: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
  • Ασώματος κεφαλή 2 ? Γιούντιτ Κάιτ: Νάνση Σακελλαρίδου
  • Φριτζ Κάιτ: Μπάμπης: Τίγκας

Πολυχώρος Πείραμα
Βαλαωρίτου 18 ( Θεσσαλονίκη) - 7ος όροφος :: Τηλ.: 2310 533859 :: Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

To Art magazine δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.