«Imitations» στο θέατρο Ροές

Το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ ανεβάζει την παράσταση «Imitations» στο θέατρο Ροές στο Γκάζι από 9 Νοεμβρίου 2009 και για όλες τις Δευτέρες και Τρίτες έως και τις 12 Ιανουαρίου 2010.

Η ΔΑΓΙΠΟΛΗ είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα, από τρία άτομα με κινητική αναπηρία, τον Γιώργο Χρηστάκη, την Ειρήνη Ζαχαρά και τον Χρήστο Κυπριώτη. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος και της ανθρώπινης φαντασίας όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ? ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για την σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος.

Η σύνθεση της ομάδας είναι πολύπλοκη: Οι συμμετέχοντες είναι και των δύο φύλων, διαφορετικών ηλικιών με κινητικές, ψυχοκοινωνικές και «μη εμφανείς» δυσκολίες που τις μετουσιώνουν σε τέχνη. Ένα μίγμα από σώματα, ιδεοπλέγματα, από μουσικές συναντήσεις, αλληλεπιδράσεις που ταξιδεύουν και δίνουν χρώμα στην ανθρώπινη υπόσταση.

Την παράσταση «Imitations» χορογραφεί ο Γιώργος Χρηστάκης, ο φωτισμός είναι του Σαράντου Ζορντου, ενώ την πρωτότυπη μουσική και εκτέλεση υπογράφουν οι Κώστας Λειβαδάς (πιάνο) και Πάρις Περυσινάκης (λύρα).

Η διαρκής πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά, τα ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, με το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας. Η αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ? το δικαίωμα της διαφοράς. Η συντροφικότητα και η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις τους στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ένα παιχνίδι σύγκρουσης που καλεί τον θεατή να βγεί απ?την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του. Και περνά ξαφνικά απ? το νου σα φωτιά που ξεπηδάει απ? το κορμί, όλο εκείνο το ποτάμι που πίναμε, που μας έπινε, μας έσερνε, μας σκότωνε, μας εξουσίαζε. Κάτι τεντώνεται στο νου μου. Κάτι άγριο σαν τρέλα και σαν αγάπη, οργιάζει στην ψυχή μου. Τα μάτια μου βλέπουν βαθιά, πολύ βαθιά?.. Κι είναι όλα τα χρυσάνθεμα της ψυχής μου μεγάλα.

Οι ερμηνευτές της παράστασης είναι οι: Σωτήρης Ταχτσόγλου, Χρήστος Κυπριώτης, Μαρία Κωνσταντάκη, Βιβή Ρωμάνα, Ειρήνη Ζαχαρα, Ανδρομάχη Βαρσάμη και Γιώργος Χρηστάκης.

 

Πληροφορίες:

Θέατρο ΡΟΕΣ

Ιάκχου 16, Γκάζι ,2103474312

Βραδ: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. ? 18, φοιτ.: ? 15

Κρατήσεις θέσεων: 6981267097. Διάρκεια: 80'

Τηλ: 210 3474312/ 3479426 και 6981267097