23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ηaircut, της Virginia Mori Ηaircut, της Virginia Mori

Συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!

Οι ωραίες κινηματογραφικές φιλίες συνεχίζονται με τη συνεργασία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!

Στο πλαίσιο της συνέργειας των δύο αγαπημένων Φεστιβάλ, οι λάτρεις του animation και των ψηφιακών τεχνών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project, που συνιστά το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και μία μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους, με αλληγορικό χαρακτήρα.

BLU

Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17.30, παρουσιάζουμε στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το «ΒLU», ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα, που συστήνει συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων δημιουργών μέσα από το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Η δράση αυτή, δημιουργεί έναν πρωτότυπο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, με αφετηρία το σχέδιο, το illustration και την κινούμενη εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και την ψηφιακή δημιουργία.

Το εγχείρημα περιλαμβάνει έντεκα μικρού μήκους ταινίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σχετικό masterclass, περισσότερες πληροφορίες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα!

H είσοδος σε όλες τις προβολές και το masterclass είναι ελεύθερη.

Ειδικότερα, οι ταινίες που περιλαμβάνονται στο «BLU» είναι:

 • Beauty (09:50), του Rino Stefano Tagliafierro
 • Merletti e Borotalco (07:52), των Riccardo Di Mario, Anna Peronetto, Sara Tarquini, Lilia Miceli
 • Il pasticcere (06:35), του Adolfo di Molfetta
 • Οffice Kingdom (06:54), των Salvatore Centoducati, Eleonora Bertolucci, Giulio De Toma, Ruben Pirito
 • Il signor Rossi compera l'automobile (10:25), του Bruno Bozzetto
 • Haircut (08:08), της Virginia Mori
 • To Horio (The Village, 11:00), του Στέλιου Πολυχρονάκη
 • Prosopon | A riot policeman encounters a demented old woman |(04:45), του Θωμά Θωμά
 • CIEL (5:16), της Φαίδρας Δεριζιώτη
 • Mediterranean (4:12), της Αντωνίας Διακομοπούλου
 • My mother's coat (06:07), της Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits

*Να σημειωθεί ότι η ταινία Prosopon | A riot policeman encounters a demented old woman είχε παρουσιαστεί στην 21η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας το 2015.

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Νύχτες Πρεμιέρας & Animasyros

Με χαρά, επίσης, ανακοινώνουμε, την κοινή - και στα δύο Φεστιβάλ - προβολή της ευρηματικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «My Entire Highschool Sinking Into the Sea» (ΗΠΑ, 2016), σε σκηνοθεσία Ντας Σο.

Μετά από έναν ισχυρό σεισμό, ένα σχολείο ξεκολλάει από τη στεριά και αρχίζει να πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι Σούζαν Σάραντον, Λίνα Ντάναμ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Τζον Κάμερον Μίτσελ, δανείζουν τις φωνές τους σε ένα ενήλικο καρτούν-αλληγορία για τη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία, υπέροχα ζωγραφισμένομε κηρομπογιές, μαρκαδόρους και ακουαρέλα. Ένα animation που οι λάτρεις του είδους δεν πρέπει να χάσουν!

Στο πλαίσιο της 23ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα των ειδικών προβολών. Η ημερομηνία, αίθουσα και ώρα προβολής θα ανακοινωθεί την στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες
23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

20 Σεπτεμβρίου - 01 Οκτωβρίου 2017
OI ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ANIMASYROS!

Στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου, η ταινία θα προβληθεί στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους Animation του Φεστιβάλ, στη Σύρο!

Το 10ο Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων + Αγορά της Σύρου Animasyros θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα της 23ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και την ανακοίνωση του πλήρους προγράμματός μας στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεγάλος Χορηγός του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι η COSMOTE TV.

Ακολουθήστε μας στο Facebook | Twitter | Instagram.
www.aiff.gr

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.