Flix it στη Στέγη

Flix it στη Στέγη Flix it στη Στέγη

Βλέπουμε σινεμά... αλλιώς. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το κινηματογραφικό site Flix.gr. Από αυτόν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε μήνα μέχρι και το Μάιο του 2017, οι λάτρεις του κινηματογράφου κλείνουν ραντεβού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια σειρά προβολών που κρύβουν εκπλήξεις, συστήνουν δημιουργούς και κάνουν το γύρο του κόσμου, προτείνοντας τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη.

Ανάμεσά τους, επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ελληνικές ταινίες που αγαπάμε σε πρώτη προβολή, αφιερώματα σε ανεξερεύνητες περιοχές του σύγχρονου κινηματογράφου, η μικρή οθόνη που προκαλεί πλέον τη μεγάλη, κλασικά αριστουργήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί, δημιουργοί που δεν ξέχασε ο χρόνος, προβολές για παιδιά τις οποίες θα γεμίσουν οι μεγάλοι.

Το ραντεβού όμως θα επεκτείνεται κι εκτός αίθουσας: live performances, μαθήματα κινηματογράφου, εκθέσεις, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό θα συνοδεύουν κάθε προβολή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία και έναν άλλο τρόπο να βλέπουμε σινεμά.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με την παγκόσμια πρεμιέρα του «The Great Eastern» των Λάκη και Άρη Ιωνά (The Callas). Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ύδρα, η δεύτερη ταινία των The Callas μετά το «Lustlands» έχει ως ήρωές της ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες που συγκεντρώνονται σ’ έναν σταθμό, περιμένοντας το υπερωκεάνιο «Μεγάλος Ανατολικός» για ένα ταξίδι προς αναζήτηση μιας νέας ουτοπικής κοινωνίας που θα βασίζεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τον έρωτα και τον πόθο.

Το soundtrack της ταινίας υπογράφουν οι The Callas σε συνεργασία με τον σπουδαίο Lee Ranaldo (Sonic Youth). Με αφορμή την προβολή της 16ης Δεκεμβρίου, στην πρεμιέρα του «Flix it στη Στέγη», οι The Callas μαζί με τον Lee Ranaldo θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το live performance που έχουν δουλέψει από κοινού τα τελευταία δύο χρόνια, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το project, ταινία και performance, θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού, ενώ θα συνεχίσουν μετά το ταξίδι τους σε επιλεγμένους προορισμούς και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Διοργάνωση: Flix.gr, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες
ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
FLIX IT ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Δεκέμβριος 2016 – Μάιος 2017
Πρεμιέρα: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου | Κεντρική Σκηνή | 21:00

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή

http://www.sgt.gr/gre/SPG1804/