Φιλανθρωπική δράση από το Myrό Antiques House με την συνδρομή της Βάνας Μπάρμπα

O Οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετέχετε στην φιλανθρωπική δημοπρατική δράση που οργανώνει υπέρ των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Δύναμη Ζωής: Αγάπη”. Ο Οίκος παραχωρεί αντίκες & έργα Τέχνης που θα δημοπρατηθούν από την γνωστή ηθοποιό και μέλος του “Δύναμη Ζωής” Βάνα Μπαρμπα, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι στην έδρα του Οίκου, που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το Myrό Antiques House παραχωρεί για την διαδικασία μια συλλεκτική αντίκα γαλλικό σεκρετέρ του 19ου αιώνα, έναν πίνακα του γνωστού Θεσσαλονικιού ζωγράφου Χάρη Μητρούση που απεικονίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης, και έναν πίνακα του εξαιρετικού παλαιού ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ, καθιερωμένου και εξαιρετικής συλλεκτικής αξίας τοπιογράφου, μαθητή του Παρθένη. Τα τρί Lots θα ξεκινήσουν από μηδενική τιμή, ώστε να δωθεί η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να τα “χτυπήσουν” βοηθώντας πρακτικά στους σημαντικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς του Σωματείου.

Αν επιθυμείτε να μην χρησιμοποιήσετε δικό σας όχημα μπορείτε να μεταβείτε στην δημοπρασία επιβιβαζόμενοι στο πολυτελές πούλμαν του Οίκου το οποίο θα ξεκινήσει στις 11.30 από τον Λευκό Πύργο. Παράλληλα δρομολογείται ένα ακόμα πούλμαν από το ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, το οποίο θα μεταφέρει ενοίκους του ξενοδοχείου και επισκέπτες στην πόλη μας από άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό που έχουν έρθει για την δημοπρασία.

Η δράση εντάσσεται στην 47η τακτική διμηνιαία δημοπρασία Αντικών, Τέχνης και Αντικειμένων του Myrό Antiques House στην οποία κλέβουν τις εντυπώσεις εξαιρετικής ποιότητας και συλλεκτικού ενδιαφέροντος έπιπλα – αντίκες, καθώς επίσης έργα τέχνης από κλασσικούς Έλληνες ζωγράφους, αλλά και νεότερους δημιουργούς.

Μεταξύ των κλασσικών πινάκων της δημοπρασίας ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή νεκρή φύση του Σπυρίδωνος Βικάτου, ενός από τους τελευταίους εκπροσώπους της «Σχολής του Μονάχου», μαθητή του Νικηφόρου Λύτρα και του Σπυρίδωνα Προσαλέντη, συμφοιτητή του Νικολάου Γύζη στην Γερμανία, και διδάκτωρος στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1909 έως το 1940.

Επίσης, χαρακτηριστικός πίνακας του Δημητρίου Μπισκίνη, εγκαθιδρυμένου ως κλασσικού και ιδιαίτερα συλλεκτικού Έλληνα ακαδημαϊκού ζωγράφου, ένας κορνιζωμένος πίνακας του Απόστολου Γεραλή, αδιαμφισβήτητα ηγούνται στην κατηγορία της Κλασσικής Τέχνης. Στον τομέα της Σύγχρονης Τέχνης ξεχωρίζουν ένα σχέδιο του Γιάννη Τσαρούχη, νέα έργα του αναγνωρισμένου στο εξωτερικό νεαρού Έλληνα πορτραιτίστα Μιχάλη Τσακουντή, έργα του γνωστού στην Θεσσαλονίκη εξαίρετου ζωγράφου Χάρη Μητρούση (ανάμεσα τους συγκαταλέγονται τέσσερα έργα της σειράς “Μεγάλοι της τζαζ”) και μία αυτοπροσωπογραφία του. Τέσσερα πορτραίτα του εξαιρετικού Θεσσαλονικιού ζωγράφου Σωκράτη Γιοσμά που διακρίνονται για την εκφραστικότητα και την λεπταισθησία τους συμπληρώνουν την κατηγορία της Σύγχρονης Ζωγραφικής, η οποία περιλαμβάνει πολλά ακόμα έργα.

Ο τομέας της Τέχνης στης τρέχουσας δημοπρασίας περιλαμβάνει επίσης λίγα και εκλεκτά δείγματα σύγχρονης γλυπτικής σε μπροζύντζο. Πρόκειται για δύο γνωστά έργα του παγκοσμίου φήμης και ιδιαίτερα αγαπητού στην Βόρεια Ελλάδα γλύπτη Παύλου Κουγιουμτζή, του οποίου έργα έχουν κοσμήσει τα στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα το 1996 και το Σίδνεϊ, ενώ γλυπτά του βρίσκονται σε πολλές από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Ο Οίκος δημοπρατεί μία από τις γνωστές μπρούντζινες “Αφροδίτες” του και μία από τις εξίσου γνωστές “Νίκες” του. Στον τομέα της Σύγχρονης Γλυπτικής συναντούμε επίσης μπρούτζινα γλυπτά του Γιώργου Κικώτη, και χαρακτηριστικό γλυπτό του γνωστού κεραμίστα Κώστα Καρακίτσου από την σειρά του “Γυναίκες”.

Στον τομέα της αντίκας ξεχωρίζουν εξαιρετικής ποιότητας, στυλ και εποχής έπιπλα – αντίκες του 19ου αιώνα, που μπορούν να εξοπλίσουν ολόκληρο σπίτι. Βιβλιοθήκες, σεκρετέρ, τραπεζαρίες και μικρότερα έπιπλα καλαίσθητου design εκπλήσσουν με την λειτουργικότητα τους και την στιβαρή παρουσία τους. Παράλληλα ηχηρή είναι η παρουσία εμπροσθόγεμων όπλων της εποχής 1780 – 1810 (πιστόλες, κουμπούρες, tromblons), ορισμένα από τα οποία εκτιμάται ότι παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για συλλέκτες.

Στον τομέα των υαλικών και των κρυστάλλων συναντάμε μία εξαιρετική ολοκληρωμένη συλλογή Swarovski, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον οίκο μέχρι και μία μέρα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας κατόπιν ραντεβού για να δουν από κοντά όλα τα αντικείμενα, ή/και να τα δουν online στην διευθυνση www.myroauctions.gr. Για ραντεβού επικοινωνήστε απευθείας για με τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212).