1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης

Το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα! Η Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στις ιστορίες και τη διήγησή τους.Από την Πέμπτη 19 έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, χλωμές πριγκιποπούλες και θυμωμένοι δράκοι των λαϊκών παραμυθιών θα συναντηθούν με τον πολύτροπο Οδυσσέα και τους αλαζονικούς μνηστήρες του ομηρικού έπους. Και όλα αυτά με πολλή μουσική και ρυθμό! Και με ένα εργαστήρι, στοχευμένο στην ορθή χρήση της φωνής από τον αφηγητή, δώρο σε όποιον θελήσει να συμμετάσχει στη γιορτή!

 

Η Ανθή Θάνου, μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες αφηγήτριες, θα μας ξαφνιάσει και πάλι, πηγαίνοντας την τέχνη της αφήγησης ένα βήμα μπροστά.

Η πολυγραφότατη Λίλη Λαμπρέλλη, θα αφηγηθεί με τη γνωστή της ευαισθησία για πρώτη φορά, μέσα στις τόσες δεκαετίες πορείας στον χώρο της αφήγησης, στη Θεσσαλονίκη.

Η πολύπειρη Μάνια Μαράτου, παραλαμβάνοντας το παμπάλαιο ραβδί του ραψωδού, θα αφηγηθεί με μέτρο και ρυθμό τα θαυμαστά κατορθώματα των ηρώων της Οδύσσειας.

Ο Αλέξης Μακρής και ο Γιάννης Ψαριώτης, μουσικοί και συνεργάτες των αφηγητριών, θα γεμίσουν το δωμάτιο με νότες, ενώ οι Πλειάδες θα ντύσουν με πολυφωνικές μελωδίες τις περιπετειώδεις ζωές των ηρώων.

Και σε όποιον αγαπάει να αφηγείται, ο Γιώργος Χούχος θα προσφέρει σε πρακτικό επίπεδο τις γνώσεις του, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες στην ορθή χρήση του βασικού τους εργαλείου, της φωνής.

Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Αβγό» (Βαλαωρίτου 4) και στον Πολυχώρο «ΕΝΩ» (Ερμού 11).

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παραμυθάδες και αφηγητές, όπως επίσης και σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας που αναζητούν νέα εργαλεία για τη δουλειά τους, σε ψυχολόγους, σε δραματοθεραπευτές και εμψυχωτές, που θέλουν να διευρύνουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αλλά και σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους πεδίο. Τέλος, σε όποιον ενδιαφέρεται για την τέχνη της αφήγησης κ έχει διάθεση να την ανακαλύψει. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Τους Lupus in fabula μπορείτε να τους βρείτε στο facebook στην παρακάτω διεύθυνση
Lupus in fabula - Ομάδα Αφήγησης - Storytelling Group (https://www.facebook.com/Lupusinfabulastorytellersofficial)