42η δημοπρασία Αντίκας, Αντικειμένου και Τέχνης του Myrό Antiques House

Στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου 2015 θα διεξαχθεί η 42η δημοπρασία του Myrό Antiques House στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Οίκου (2ο χλμ. δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης).

Όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται σε έκθεση και ο χώρος είναι επισκέψιμος κάθε μέρα (και Σαββατοκύριακα) 10.00 – 18.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (6971890212). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς τον Λ.Πύργο με πούλμαν, το οποίο ξεκινά στις 11.30 ακριβώς (πληροφορίες: 6948813460).

Μία εξαιρετική επιλογή επίπλων στυλ και εποχής μερικών από τις σημαντικότερες εποχές της αντίκας εκπροσωπούνται σε μια δημοπρασία που το έπιπλο κυριαρχεί. Στον τομέα της Τέχνης κυριαρχούν μερικά ξεχωριστά κομμάτια στην σύγχρονη τέχνη, όπως χαρακτηριστικά πορτραίτα του γνωστού ζωγράφου Μιχαήλ Τσακουντή, του Χάρη Μητρούση, ένα χαρακτηριστικό ζωγραφικό σχέδιο του Γιώργου Σαλπιγκίδη, μια ακουαρέλα του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου, ένα χαρακτηριστικό έργο του γνωστού γλύπτη, ζωγράφου και καθηγητή της Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης Θανάση Πάλλα. Περισσότερες πληροφορίες: www.myroauctions.gr.

Αναλυτικά:

Μουσειακά έπιπλα
Με την σπανιότητα μουσειακών κομματιών -όπως ένα ξύλινο περίτεχνο μπαούλο του 1814 (Διαστάσεις: 125εκ x 57 εκ 68εκ ύψος, Lot 003) με τιμή εκκίνησης €300, ένας καναπές των τελών του 17ου αιώνα (Διαστάσεις: 157εκ x 62εκ. x 109εκ ύψος, Lot 063) που θα μπορούσε επαξίως να αναζητήσει την θέση του σε Μουσείο, ένα πανέμορφο αγγλικό regency μαονένιο τραπέζι, game table, αρχές 19ου αιώνα. (Διαστάσεις: 86εκ φάρδος x 42εκ. βάθος x 75εκ ύψος, Lot 069).

Παλαιά βιβλία που ίσως κρύβουν θησαυρούς
Επτά Lots, με περισσότερα του ενός βιβλίου το καθένα, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εκδόσεις και ευκαιρίες. Δεδομένου ότι δεν στάθηκε εφικτό να αξιολογηθούν από ειδικό, θα αρκεστούμε να πούμε ότι τα περισσότερα των μέσων του 19ου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, από ευρωπαϊκούς εκδοτικούς οίκους τα περισσότερα.

Χειροποίητο κόσμημα by Viria
Ως παράλληλη δράση, σε αυτή την δημοπρασία οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν κοσμήματα της Viria, μίας από τις πιο πρωτότυπες designers κοσμήματος στην Θεσσαλονίκη. Η Viria (κατά κόσμον Βίρια Δημητρέλια) βασίζεται σε λιτές γραμμές και minimal αισθητική, όσο και στην αντισυμβατική χρήση νέων υλικών, που αποδίδουν καλαίσθητα και πρωτότυπα κομμάτια. Έχοντας ήδη διανύσει μία σημαντική πορεία στον χώρο, ίδρυσε πριν 4 χρόνια μαζί με τον σχεδιαστή μόδας Κωνσταντίνο Τσίγαρο την πλατφόρμα ανάδειξης καλλιτεχνών – designers "Share your Art".