Babylon Radio

Babylon Radio Babylon Radio

Το πρόγραμμα του Babylon Radio επιθυμεί να αναπτυχθεί προσκαλώντας ανθρώπους που συμμετέχουν σε ομάδες και εναλλακτικές κοινότητες, να παρουσιάσει εκπομπές τέχνης και ταυτόχρονα να λειτουργήσει σαν ένα "speaker's corner" προσκαλώντας ανοιχτά οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του σταθμού, στις 6 έως και 9 Νοεμβρίου 2014. Η συνάντηση και η συζήτηση με όλους τους καλεσμένους επιθυμούμε να δημιουργήσει νέες συγκυρίες και διασταυρώσεις από διαφορετικούς χώρους.

Το Babylon Radio είναι ένας χώρος συνάντησης, μια κατασκευασμένη συνθήκη συνύπαρξης, ανοιχτή και μη κατευθυνόμενη. Χτίζοντας αρχικά μια ξύλινη αποσπόμενη σκάλα που ενώνει το πεζοδρόμιο στη Μαυρομιχάλη με το πατάρι του 3 137, στήνουμε έναν εφήμερο ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό με στόχο να λειτουργήσει σαν ένα ανοικτό και προσβάσιμο δικτύο. Για την τεχνική υποδομή του σταθμού θα χρησιμοποιήθει ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Την ίδια ώρα στο ισόγειο του εργαστηρίου υποδεχόμαστε ανθρώπους, διαβάζουμε, μαγειρεύουμε, ανταλλάσσουμε γνώμες και συνταγές.

"Ο κοινωνικός χώρος είναι όντως ο υλικός χώρος των συναντήσεων, των επαφών μεταξύ των υπάρξεων"
Constant, για τον εκθεσιακό κατάλογο που δημοσιεύτηκε από το Haags Gemeetenmuseum, Χάγη, 1974.

Το πρόγραμμα του Babylon Radio επιθυμεί να αναπτυχθεί προσκαλώντας ανθρώπους που συμμετέχουν σε ομάδες και εναλλακτικές κοινότητες, να παρουσιάσει εκπομπές τέχνης και ταυτόχρονα να λειτουργήσει σαν ένα "speaker's corner" προσκαλώντας ανοιχτά οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του σταθμού. Η συνάντηση και η συζήτηση με όλους τους καλεσμένους επιθυμούμε να δημιουργήσει νέες συγκυρίες και διασταυρώσεις από διαφορετικούς χώρους.

Καλή ακρόαση!

Για την πραγματοποίηση του σταθμού και την ανάπτυξη του προγράμματος προσκαλούμε και συνεργαζόμαστε με τους Γερμανούς καλλιτέχνες Daniel Kemeny και Andreas Sell.

To Babylon Radio είναι μέρος του project New Babylon Revisited σε επιμέλεια Δάφνη Δραγώνα, Σοφία Ντώνα.

New Babylon Revisited

  • Συμμετοχικές δράσεις και περιπλανήσεις για τη μετα-ψηφιακή πόλη
  • Επιμέλεια: Δάφνη Δραγώνα, Σοφία Ντώνα
  • Ένα εγχείρημα του Goethe Institut-Athen

σε συνεργασία με το Circuits and Currents project space και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το Common Media Lab του Center for Digital Cultures του πανεπιστημίου της Leuphana, το 3 137, το Space Under και το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών

Το New Babylon Revisited προτείνει μια σειρά δράσεων, εργαστηρίων και περιπλανήσεων που ξεκινώντας από την Νέα Βαβυλώνα του Constant επαναπροσεγγίζει ζήτηματα που αφορούν την ελεύθερη επικοινωνία των κατοίκων μίας πόλης. Καλλιτέχνες και θεωρητικοί προτείνουν τρόπους συνδεσιμότητας, αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας που καλούν τους κατοίκους να σκεφτούν και δράσουν ενώτικα.

Πληροφορίες
Babylon Radio
Πάκυ Βλασσοπούλου, Daniel Kemeny, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου, Andreas Sell

6-9 Νοεμβρίου 2014
Διεύθυνση: 3 137, Μαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια, Αθήνα
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.3137.gr/babylon-radio
Περισσότερες πληροφορίες http://www.newbabylonrevisited.com