Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο

Pranzo di ferragosto Pranzo di ferragosto

Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο - Τζιάννι ντι Γκρεγκόριο, Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη (Pranzo di Ferragosto, Ιταλία, 2008, 75 λεπτά).

Με την ταινία του Τζιάννι ντι Γκρεγκόριο, Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη (Pranzo di Ferragosto, Ιταλία, 2008, 75 λεπτά) συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Ελληνο – Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Σχετικά με την ταινία ο συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Ηλίας Μακρυγιάννης αναφέρει:

«Ο Τζιάννι (Τζιάννι ντι Γκρεγκόριο) είναι το μοναχοπαίδι της χήρας μητέρας του Βαλέρια, με την οποία ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Ρώμης, παρότι μεσήλικας. Άτυχος στον έρωτα και άνεργος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις διάφορες οικονομικές του υποχρεώσεις.

Πενία τέχνας κατεργάζεται, έτσι ο Τζιάννι κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και αναλαμβάνει να φιλοξενήσει την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου την Μαρίνα και την Μαρία, μητέρα και θεία, αντίστοιχα, του διαχειριστή της πολυκατοικίας Αλφόνσο, προκειμένου να τον διευκολύνει με τα τριών ετών χρωστούμενα κοινόχρηστα. Στις προαναφερθείσες προσθέτουμε και την Γκράτσια, την μητέρα του προσωπικού γιατρού και φίλου του Τζιάννι, η οποία, λόγω της απουσίας της Ρουμάνας αποκλειστικής νοσοκόμας που την φροντίζει, έρχεται και αυτή στο διαμέρισμα του Τζιάννι. Κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα φοβερό καρέ από γλυκύτατες ηλικιωμένες, οι οποίες θέλοντας και μη με τις ιδιοτροπίες τους θα αναλάβουνε να τον τρελάνουνε».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.