Ένα παιδί μετράει 20 χρόνια!

Ένα παιδί μετράει 20 χρόνια! Ένα παιδί μετράει 20 χρόνια!

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα από τα ελάχιστα μουσεία στον κόσμο που ασχολείται αποκλειστικά με την τέχνη των παιδιών εκθέτοντας έργα τους, κλείνει τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Και θα τα γιορτάσει... παιχνιδιάρικα με δράσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Μέχρι τώρα 140.000 παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έχουν συμμετάσχει στα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα με πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις που παρουσιάζει στο χώρο του

  • 11.000 παιδιά έχουν δημιουργήσει έργα ζωγραφικής και κατασκευές στα εικαστικά εργαστήρια
  • 650 εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης
  • 52 εκθέσεις παιδικών έργων έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού
  • 26 διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με την TATE Modern του Λονδίνου, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Ιαπωνία, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, το Ολυμπιακό Μουσείο στη Ελβετία, το Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο της Νορβηγίας, κ.ά.
  • 11 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής έχει οργανώσει
  • 7.000 έργα παιδιών 5 έως 14 ετών ανήκουν στις πολύτιμες συλλογές του

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας και τη διοργάνωση εκθέσεων για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

MOYΣEIO ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠAIΔIKHΣ TEXNHΣ
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
τηλ. 210 3312621 & 210 3312750
www.childrensartmuseum.gr
facebook: MouseioEllinikisPaidikisTechnis

Έκθεση εικόνων

Children Museum of Manhattan. Νέα Υόρκη.1993Mαριάνθη Ποτηροπούλου ετών 9,5Μουσείο Ελληνικής Παιδικής ΤέχνηςΜουσείο Ελληνικής Παιδικής ΤέχνηςΜουσείο Ελληνικής Παιδικής ΤέχνηςΔιεθνής έκθεση Παιδικής Τέχνης-Ιαπωνία