2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στα πλαίσια της Παγκόσµιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε πέρσι κατακτώντας τους εξής στόχους:

1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.
2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών , στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που θα συμμετέχουν.
3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ) δύο επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους. Το ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και την ΠΕΣΠA (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων).

Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ και η συμμετοχή στις παράλληλες δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους. Το εισητήριο για τα αθλήματα προπωλείται έναντι του συμβολικού ποσού των €10 ευρώ (μειωμένα εισητήρια διατίθενται για φοιτητές, οικογένειες και ανέργους).

Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σχεδιασµένες για να µπορούν να λάβουν µέρος άτοµα µε κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν µέρος χωριστά ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασµό αυτοί επιθυµούν στα εξής αγωνίσματα:

  • Τρέξιµο (5χλµ)
  • Ποδήλατο (15χλµ) και
  • Καγιάκ (open race 3 χλµ)

Ξεχωριστά αθλήματα θα διεξαχθούν για παιδιά έως 15 ετών όπου η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως:

  • Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.
  • Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε Διαλογισμό, Yoga, Reiki, Ορθοσωμική, Ρεφλεξολογία, Yoga γέλιου, Pranic, και Ύπνωση.
  • Διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
  • Αθλητικές επιδείξεις από επαγγελματίες σε Zumba, capoeira, Swing κλπ
  • Ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση ενός πάρτι με ζωντανή μουσική.

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αντικαρκινικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Τα φάρμακα και το υλικό θα διατεθούν για την ενίσχυση καρκινοπαθών.

Παράλληλα θα μαγειρέψουν για καλό σκοπό την ημέρα του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην και η ομάδα δράσης Food4Good – τρώμε για καλό σκοπό! 30 Food Bloggers θα δημιουργήσουν με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, ευφάνταστες συνταγές με αγάπη και μεράκι πάντα με μοναδικό στόχο να ενισχύσουν την όλη προσπάθεια αλληλεγγύης του Φεστιβάλ.

Τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα προπωλούνται μέσω viva.gr
(http://www.viva.gr/tickets/festival/2o-eu-zin-festival/),
στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, στα Public και τηλεφωνικά στο 11876.

Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life:

Οι Surfers4Life είναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε τον καρκίνο. Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έµπνευσης όπως το 1ο Φεστιβάλ Ευ ζην που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, οι ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ).

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες:
Ιστοσελίδα ομάδας: www.surfers4life.gr
Γενικό βίντεο ομάδας: http://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU&feature=youtu.be
Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814
Surfers στην εκπομπή Για μια Καλύτερη Ζωή: http://www.youtube.com/watch?v=OBLOasHaQTM&feature=plcp
Surfers στην Πράξη: http://www.youtube.com/watch?v=JK0VH7Oftjk
Διάπλους Αλληλεγγύης: http://www.youtube.com/watch?v=JJr3wZNWGN4
Φωτογραφίες από το 1ο Φεστιβάλ: https://www.dropbox.com/sh/265d03soo84x8ua/7RPl5hrLTI

«We were designed to be awesome. The road to awesome goes through contribution.
Who wants to be awesome? »

Η ομάδα Surfers4Life

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες από το 1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην