Διεθνής έκθεση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

«3 Μουσεία Παιδικής Τέχνης μαζί» στη Νορβηγία, στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα, ενώνουν τις συλλογές τους σε μία διεθνή έκθεση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στην Αθήνα από την Παρασκευή 2 Μαΐου - Σάββατο 31 Μαΐου 2014. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσιάζει τη διεθνή έκθεση «Εγώ το παιδί ο κόσμος μου, κι ο κόσμος όλος», παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής παιδιών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Τα έργα τέχνης των παιδιών δεν χρειάζονται συγκεκριμένο λεξιλόγιο, «μιλάνε» μια παγκόσμια και διαχρονική γλώσσα. Οι διεθνείς συλλογές που φιλοξενεί το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα «ενώνουν» τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και όλων των χωρών.

Elen Stor11 ετών Νορβηγία. Έργο από το Διεθνές Μουσέιο Παιδικής Τέχνης στη Νορβηγία

 

Παιχνίδια από αχρηστα υλικά Αφρική.Έργο από το Μουσέιο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των 3 Μουσείων Παιδικής Τέχνης, είναι πρωταρχικής αξίας καθώς η βιωματική προσέγγιση των εκθεμάτων, προσφέρει τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενιές να κατανοήσουν την καταγωγή και την παγκόσμια ιστορία τους με έναν διαφορετικό και περισσότερο δημιουργικό τρόπο... μέσω της Τέχνης.

Εγκαίνια διεθνούς έκθεσης: Κυριακή 11 Μαΐου, 11.30-13.00, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Νορβηγίας, το Νορβηγικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Ιαπωνίας.

11.30-12.00: Παρουσίαση της συνεργασίας «3 Μουσεία Παιδικής Τέχνης μαζί» από τη Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κα. Εύα Σταμάτη.
12.00-12.30: Χαιρετισμός από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων της Νορβηγικής Πρεσβείας, κα. Χριστίνα Σορδίνα. Προβολή 20' βίντεο «Η δύναμη της Νορβηγικής φύσης»
12.30-13.00: Χαιρετισμός από τη Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ιαπωνίας κα. Emi Mashiko. Προβολή 20' βίντεο «Η Ιαπωνία και ο πολιτισμός της»

 

Παράλληλες δράσεις : δίωρα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, στα Ελληνικά, τα πρωινά τις Κυριακές 4, 11 και 25 Μαΐου.
Τα Ιαπωνικά κόμικς Μanga, τα τρολ της Νορβηγικής παράδοσης, η Ιαπωνική τέχνη τυλίγματος του χαρτιού origami και ο Νορβηγός ζωγράφος Edvard Munch θα γίνουν αφορμή για να γνωρίσουν παιδιά 5-9 ετών τη Νορβηγία και την Ιαπωνία... μέσω της Τέχνης.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Ώρες λειτουργίας: Tρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00, Kυριακή: 11.00 - 14.00
Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη
P: Ν. Νικοδήμου & Βουλής, Φιλελλήνων