Γιορτή αφήγησης στη «διέλευση» για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Γιορτή αφήγησης στη «διέλευση» Γιορτή αφήγησης στη «διέλευση»

Γιορτή αφήγησης στον Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014. "Περσέας, δράκοι και τέρατα" στις 19:30 και «Ελεύθερες Αφηγήσεις» στις 21:00.

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (World Storytelling Day) γιορτάζεται την εαρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο και την πρώτη μέρα της φθινοπωρινής ισημερίας στο νότιο. Κάθε χρόνο δεκάδες αφηγητές συμμετέχουν στον εορτασμό, οργανώνοντας στη χώρα τους αφηγήσεις. Κάθε χρόνο, από το 2004, ένα διαφορετικό θέμα επιλέγεται και δίνει έμπνευση στους αφηγητές. Το θέμα για το 2014 είναι τέρατα και δράκοι ("Monsters and Dragons")

O Σουηδός αφηγητής, Mats Rehnman, έχει σχεδιάσει το λογότυπο που κάθε χρόνο συνοδεύει τις εκδηλώσεις αφήγησης σ' όλο τον κόσμο.

Αφήγηση για μεγάλους και παιδιά από 6 ετών
"Περσέας, δράκοι και τέρατα"
Στις 19:30

Μια ζωή σαν παραμύθι, η ζωή του μυθικού Περσέα. Η ιστορία ξεκινά πριν από τη γέννησή του, από τις περιπέτειες της όμορφης Δανάης, της μάνας του. Ο Περσέας γεννιέται μέσα σε μια φυλακή, μεγαλώνει σ' ένα νησί, ταξιδεύει πετώντας ως την άκρη της γης. Συναντά θεούς και γίγαντες, μυθικές γριές και όμορφες νύμφες, μαγικούς βοηθούς και άσπονδους εχθρούς. Κυνηγά τα χειρότερα τέρατα του κόσμου, παλεύει με θεριά και κατορθώνει το ακατόρθωτο. Γίνεται ήρωας τρανός και βασιλιάς δίκαιος και καλός. Μέχρι σήμερα ζει και βασιλεύει, λαμπρό αστέρι στον ουρανό, που τις νύχτες ψιθυρίζει ιστορίες μυθικές για μάχες τρομερές κι αγάπες δυνατές.
Η άγνωστη ιστορία του γνωστού Περσέα, ζωντανεύει μέσα από λόγο αφηγηματικό, άμεσο και παραστατικό και αγκαλιάζεται από τραγούδια και μουσικές.

  • Σύλβια Βενιζελέα: αφήγηση
  • Λουκία Κωνσταντάτου: τραγούδι και μουσική (κανονάκι, κρουστά οργανάκια)

Γενική Είσοδος: 7€, Παιδιά: 5€

«Ελεύθερες Αφηγήσεις»
Στις 21:00

Και επειδή η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, μετά την παράσταση θα έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα για "δράκους και τέρατα" και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ελεύθερες αφηγήσεις από το κοινό, και φίλους αφηγητές, μουσικές και απρόσμενες γλυκές εκπλήξεις.
Σκεφτείτε ιστορίες με δράκους και τέρατα κι ελάτε να τις μοιραστούμε, να πείτε και ν' ακούσετε!

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
Γιορτή αφήγησης στη «διέλευση»
για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.