3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ @ Block 33

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό «ΕΞΩΣΤΗΣ» και η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33.

Βαλκάνια, μία χερσόνησος, 8 διαφορετικές χώρες και λαοί, διαφορετικές γλώσσες και ζωές, τόσα χωρίζουν αυτούς τους λαούς αλλά ακόμη περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες, κοινά ήθη και έθιμα, κοινή κουλτούρα και τρόπος ζωής. Η χερσόνησος που ενώνει την κεντρική Ευρώπη με τη Μεσόγειο, ένα σταυροδρόμι, με χαρακτηριστική πολιτισμική ταυτότητα και έντονο χαρακτήρα.

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης στοχεύει στη συγκέντρωση και ανάδειξη στοιχείων του πολιτισμού των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, εντοπίζοντας μέσα από τη διαφορετικότητα μας, τα κοινά μας χαρακτηριστικά σαν λαοί. Για μία ημέρα οι επισκέπτες του Block 33 θα ταξιδέψουν σε πόλεις της Βαλκανικής χερσονήσου μέσα από εικόνες βαλκάνιων κινηματογραφιστών και φωτογράφων, θα γευτούν νοστιμιές της Βαλκανικής κουζίνας και θα διασκεδάσουν με μουσικές και ήχους βαλκανικούς.

Το πρόγραμμα του 3ου Βαλκανικού Φεστιβάλ διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

• Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ (WITHERING/ODUMIRANJE)» σε σκηνοθεσία του Μίλος Πούσιτς (Milos Pusic). Μία ταινία παραγωγής 2013, η οποία παρουσιάστηκε στο τμήμα "ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ" (BALKAN SURVEY) του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα την προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Γκροσδάνης.
• Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας «Περιπλάνηση στα Βαλκάνια» του Αλέξανδρου Κατσαμάκη

• Μουσική από: Luxus (TR), Koza Mostra (GR), The Balguns (GR), Ρυθμός και Μελωδία, Τα Χάλκινα της Καστοριάς, Dj Set by GypsyHand (GR)
• «Γεύσεις των Βαλκανίων», παραδοσιακά εδέσματα των Βαλκανικών χωρών

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου από τις 20.00 το απόγευμα στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33 για μια νύχτα γεμάτη χρώματα, εικόνες, ήχους και γεύσεις από Βαλκάνια.
Εισιτήρια
Προπώληση : 5€ | Ταμείο : 7€ | Σημεία προπώλησης :
- Stereodisc Record Shop: Αριστοτέλους 04, Τ: 2310 262912
- Rover Bar: Σαλαμίνος 06, Λαδάδικα, Τ: 2310 544304
- Ticket House - Musicland: Μητροπόλεως 102, Τ: 2310 264880

Για περισσότερες πληροφορίες :
ΜΚΟ Παιδιά εν Δράσει: www.kidsinaction.gr |Πληροφορίες: Τάνια Χατζηιωάννου, (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Περιοδικό Εξώστης: www.exostispress.gr | Πληροφορίες : Γιώργος Γεωργιάδης, (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/704369499595147
Facebook Fan Page: www.facebook.com/balkanfest.gr
Balkan Fest 2012: http://www.youtube.com/watch?v=tJwa81uMmC0
Balkan Fest 2013: http://www.youtube.com/watch?v=-F6GYGqXDVM

Ετικέτες