Μέθοδος Tomatis - "Η διαδρομή του αυτιού από τη μήτρα στην τρίτη ηλικία"

Τόνυ Ευαγγελοπούλου Τόνυ Ευαγγελοπούλου

O πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί την επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας κα Τόνυ Ευαγγελοπούλου, για µια ομιλία αφιερωμένη στη θεραπευτική μέθοδο Tomatis. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:00.

Η μέθοδος Tomatis αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Alfred Tomatis (1920-2001), έναν Γάλλο Ωτορινολαρυγγολόγο. Ο Alfred Tomatis αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του και της καριέρας του στη μελέτη της σχέσης μεταξύ του αυτιού και της φωνής, και κατ' επέκταση, μεταξύ της ακρόασης και της επικοινωνίας. Ο όρος «Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογία» εισήχθηκε από τον καθηγητή Tomatis, για να υποδηλώσει ένα σύστημα ακουστικής αντίληψης και ακουστικής ενεργοποίησης, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του αυτιού, ως ένα όργανο ακρόασης, κατανόησης και επικοινωνίας.

Η ομιλία της κυρίας Ευαγγελοπούλου θα επικεντρωθεί στα παρακάτω σημεία:

  • Αναφορά στην ενδομήτριο οντογενετική ανάπτυξη του αυτιού και τον σημαντικό ρόλο που το αυτί διαδραματίζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
  • Το αυτί σαν όργανο ακουστικής αποκωδικοποίησης στα σχολικά χρόνια.
  • Πως το αυτί μας αποκαλύπτει το άγχος στην εφηβεία, την έλλειψη επικοινωνίας στη μέση ηλικία και την πτώση ενεργοποίησης του εγκεφάλου στην τρίτη ηλικία.

Σύντομο βιογραφικό ομιλήτριας

Η κα Τόνυ Ευαγγελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει πανεπιστημιακές σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και στην Γαλλία.

Έχει εργαστεί στην Νομική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Ίδρυσε και διηύθυνε επί μια 15ετία το Κέντρο Προσχολικής και Σχολικής Εκπαίδευσης.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, στο Κέντρο Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας (μέθοδος Tomatis) και εργάστηκε για πολλά χρόνια, κοντά στον καθηγητή Alfred Tomatis.

Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά, και σαν κοινωνική προσφορά κάνει ομιλίες στα σχολεία και άλλους φορείς.

Από το 1987, διευθύνει το Κέντρο Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας, στο οποίο εφαρμόζεται η αυθεντική διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδος του καθηγητή Alfred Tomatis.

 

Πληροφορίες
Ομιλία
Μέθοδος Tomatis
"Η διαδρομή του αυτιού από τη μήτρα στην τρίτη ηλικία"
Ομιλήτρια: Τόνυ Ευαγγελοπούλου - Ψυχολόγος, Ακουστικο-ψυχο-φωνολόγος

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12,00
Είσοδος Ελεύθερη

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.