Mάθημα Σύγχρονου χορού-Transparent Body-Butoh

Mάθημα Σύγχρονου χορού Mάθημα Σύγχρονου χορού

Mάθημα Σύγχρονου χορού. Το μάθημα βασίζεται στον σύγχρονο χορό ­ τεχνική release με πινελιές απο διάφορες επιρροές όπως η πρακτική της yoga, το aikido,ο χορός butoh,η αισθητηριακή κίνηση της μεθόδου S.P.P.

Αναπνοή,γραμμές,κύκλοι,αιώρηση,σπείρες,ισορροπία,ολίσθηση,εναλλαγή ρυθμού.. Μέσα απο αυτή τη ζύμωση επιδιώκω το άνοιγμα εντός μας για να αντλήσουμε και να ξεδιπλώσουμε το δυναμικό μας. Θα περνάμε απο συγκεκριμένες ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς που προάγουν το προσωπικό κινησιολογικό λεξιλόγιο. Όταν αφυπνίζουμε τις αισθήσεις μας και διευρύνονται τα αντιληπτικά μας εργαλεία, αλλάζει η σύνδεσή μας με το εσωτερικό μας περιεχόμενο, τον περιβάλλοντα χώρο και τα άλλα σώματα. Ο καθένας είναι ξεχωριστός έτσι και η κίνησή του. Η επαφή με τη ομάδα δεν μας αφαιρεί τη μοναδικότητα, αντιθέτως μπορεί να ενδυναμωθεί και να αναδειχθεί μέσα απο ενα υπέροχο ''κοινό'' σώμα. Το μάθημα καλεί όλους εσάς που έχετε αγάπη για την κίνηση,τη μουσική και απολαμβάνετε την ευεξία που διατρέχει το σώμα κάνοντας κάτι που σας αρέσει πολύ. Απευθύνεται σε αρχάριους και σε πιο προχωριμένους, μιας και πάντα υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Transparent Body - ButohTransparent Body - Butoh

Transparent Body ­ Butoh
Το Butoh είναι ένα μονοπάτι μέσα στο οποίο ενώνεται η διαχωριστική γραμμή της προσωπικής ταυτότητας με τον υπόλοιπο κόσμο. Όσο εισχωρούμε μέσα απο την εσωτερική περιπλάνηση στα στρώματα του σώματος, η ύλη του αλλάζει.. Το σώμα φαντάζει σαν διάφανο που αποκαλύπτει την ιστορία του και τις διάφορες εκφάνσεις της ζωής.. Ο σκοπός του μαθήματός μου είναι να ξαναγνωριστούμε με το σώμα. Η λειτουργικότητά του,η αναπνοή,οι αισθήσεις όλα πρωτόγνωρα. Θα δουλεύουμε με ασκήσεις που βοηθούν τη συγκέντρωση,την καλύτερη αναπνοή και ροή της ενέργειας. Η ενίσχυση της χρήσης και διεύρυνσης της φαντασίας έχει εξίσου σημαντική θέση όπως η μυική ενδυνάμωση και ευλυγισία του σώματος. Σκοπός είναι να χτίσουμε μια πιο αρμονική σχέση μεταξύ της διαφορετικής ποιότητας 'παρουσίας' και του μυοσκελετικού επιπέδου. Θα ανακαλύψουμε πώς περπατάμε μέσα απο το αργό βάδισμα (empty body), τη λιτή διαλογιστική κίνηση, την ακινισία (stillness), την απότομη εκρηκτική κίνηση. Στην συνέχεια θα περνάμε σε αυτοσχεδιασμούς ­ καθοδηγούμενους κ ελεύθερους­ εμπνευσμένους απο το φυσικό,ζωικό βασίλειο ακόμα κ το αόρατο που μας περιβάλλει,με τους οποίους θα εξερευνούμε τη θεμελιώδη διαδικασία της 'μεταμόρφωσης'. Το θέμα δεν είναι απλά να περιγράφουμε κάτι σχηματικά αλλά να γινόμαστε αυτο.Πώς όλα αυτα αντηχούν μέσα μας,πως γενιέται μια κίνηση,πως συσχετίζομαι με την γή και τον ουρανό? Αφυπνίζοντας βαθύτερα κομμάτια τη ύπαρξής μας, το σώμα σμηλεύεται οδηγώντας το στην έκφραση του προσωπικού μας χορού. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την εσωτερική κίνηση,να εκλεπτύνουν τα αντιληπτικά τους εργαλεία και να γευτούν την εκφραστικότητα του σωματικού λόγου.

Είναι ανοιχτό σε ανθρώπους που προέρχονται απο διάφορους χώρους τέχνης όπως: performers, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, εικαστικούς. Επίσης απο εκπαιδευτικούς και χώρους εναλλακτικών θεραπειών. Πέρα απο την εξερεύνηση και απελευθέρωση μας εντός της ομάδας και του χώρου μας,ανα διαστήματα θα ανοιγόμαστε σε εξωτερικούς χώρους για να δούμε πως ανταποκρίνεται κ επηρεάζεται σώμα­νούς­πνεύμα σε ένα αστικό τοπίο και στη φύση. Με τον καιρό ο πυρήνας που θα διαμορφωθεί, θα μεταφέρει τις ατμόσφαιρες και τις εμπειρίες αυτές με ανοιχτές παρουσιάσεις.

Επικοινωνία: 6939554397, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τόπος: Πangea Παλάδος 20, Ψυρρή ­ 5ος όροφος
Πότε: Ανοιχτό μάθημα Δευτέρα 20/1 18:30 ­ 20:30 και απο 27/1 κάθε δευτέρα
Kόστος: Butoh drop in 12 Ε, 9 σπουδαστές, 8 Ε άνεργοι. Μήνας 4/μαθ 40 Ε, 30 E για σπουδαστές και 25 Ε για άνεργους
Οικονομικό πακέτο για την παρακολούθηση και των δύο μαθημάτων: Mήνας 8/μάθ 55 Ε, 45 Ε για σπουδαστές και 35 Ε για άνεργους
Απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του φοιτητικού πάσου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαριάννα Τσαγκαράκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού ''Ραλλού Μάνου''.(2001)
Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλλέτου, σύγχρονου χορού, χορογραφίας/σύνθεσης, feldenkrais, axis sillabus με διακεκριμένους έλληνες και ξένους δασκάλους. Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τις ομάδες: Χοροθέατρο Ροές, Α ΚΙΝ, Μετ'εμποδίων, Εννιάμορφο, Αλλού­Εδώ­Παντού, Maxine Heppner, Συν+εργασία, Τrout Physical Theater, Sub Rosa, Indigo Fera με εμφανίσεις στα φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων ­ Πανόραμα Σύγχρονου Χορού ­ Μέγαρο Μουσικής ­ 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου ­ Dance Palace (Λουξεμβούργο) ­ Art Is Hard Festival.
Το 2004 έλαβε μέρος στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα και στην Τελετή ''Αφή της Φλόγας'' για την Παραολυμπιάδα.
Απο το 2007 έχει στραφεί προς τον χορό Butoh, όπου μαθήτευσε δίπλα στην Ιωάννα Γκαραγκούνη ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια με τους: M.Iwana, K.Kan, S.Koseki, A.Takenouchi, Y.Yoshioka, K.Mai, T.Iwaoka, A.Pintus, D.Fujiwara, S.Ishikawa & M.Wakamatsu.
Εχει παρουσιάσει σόλο butoh χορογραφημένο απο την Ι.Γκαραγκούνη (συνέδριο CID της Unesco, Θέατρο Φούρνος & Θέατρο Altera Pars) και χορέψει με τον Α.Takenouchi στο Φεστιβάλ Αισχυλείων 2010. To 2011 συμμετείχε στο International Butoh Festival '' Ex it'' (Γερμανία).
Διδάσκει σύγχρονο χορό,κινησιολογία σε ηθοποιούς και τα τελευταία 3 χρόνια παραδίδει κύκλους μαθημάτων & σεμινάρια butoh.
Μεταξύ άλλων έχει παραδώσει μαθήματα στην θεατρική ομάδα ΔΡΥΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Θεατρικό Εργαστήρι Teatro Piccolo με το οποίο συνεργάστηκε για τρία χρόνια. Καθοδηγεί το ''Κιναισθητικό Εργαστήριο'' στο οποίο ανα διαστήματα συμπράττει με δασκάλους απο άλλους χώρους (yoga, voicing, live music, θέατρο κ.α) με σκοπό τη ζύμωση διαφορετικών πληροφοριών για το σώμα­νού­πνεύμα.
Το ενδιαφέρον της για την καλύτερη διαχείρηση της ενέργειας του σώματος και την θεραπεία του την οδήγησε σε μεθόδους όπως: Ολιστική Μάλαξη, Shiatsu. Το 2010 παρακολούθησε τα προκαταρκτικά σεμινάρια για την εισαγωγή της στη Σωματο­ψυχοπαιδαγωγική με εισηγητές τους Άσπα και Κώστα Σαμοίλη ­ Kέντρο Κινούν. Παρακολουθεί μαθήματα Aikido με τον Αλεβίζο Αλεβίζο 3DAN AIKIKAI και έχει πάρει τον πρώτο βαθμό στο Reiki απο την Κωνσταντίνα­Akhila Vrindavana.